Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul american al Justiţiei anunță publicarea unei variante cenzurate a raportului Mueller

slate.com
Robert Mueller

Secretarul american al Justiţiei William Barr a anunţat marţi că intenţionează să facă publică, într-o săptămână, o versiune cenzurată a raportului de anchetă al procurorului special Robert Mueller cu privire la o presupusă complicitate între Rusia şi echipa de campanie a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale din 2016, relatează Reuters potrivit news.ro.

”Într-o săptămână voi fi în măsură să fac public acest raport şi îi voi contacta atunci pe preşedinţii celor două comisii Judiciare din Congres în legătură cu toate întrebările complementare pe care vor vrea să le pună”, a declarat Bill Barr într-o audiere în Congres.

Potrivit CNN, el a refuzat să răspundă când a fost întrebat dacă preşedinţia a văzut sau a fost informată despre raport.

Robert Mueller şi-a predat la 22 martie raportul confidenţial lui William Barr, după 22 de luni de investigaţii.

Secretarul Justiţiei a publicat, două zile mai târziu, o sinteză de patru pagini în care afirmă că procurorul special nu a găsit vreun element de probă care să susţină teza unei complicităţi.

Democraţii reclamă publicarea - integrală - a raportului Mueller.

REACŢIA LUI VLADIMIR PUTIN

Preşedintele rus Vladimir Putin, care a comentat pentru prima oară concluziile anchetei ruse, a declarat marţi, la Forumul Arcticii, la Sankt Petersburg, că este ”clar de la început” că ”acest munte avea să nască un şoarece”.

”Noi am spus de la început că această tristă celebră Comisie Mueller nu va găsi nimic pentru că nimeni nu o ştie mai bine ca noi. Rusia nu a intervenit în nicio alegere în Statele Unite. Nu a existat nicio complicitate, aşa cum a spus Mueller, între Trump şi Rusia”, a declarat Putin.

Îndemnat să spună dacă doreşte ca Donald Trump să obţină o victorie în alegerile prezidenţiale din noiembrie 2020, liderul de Kremlin s-a abţinut să răspundă, citând o lungă listă de dezacorduri cu administraţia americană.

În iulie 2018, Putin a recunoscut că şi-a dorit victoria lui Trump în 2016, întrucât candidatul republican a spus că vrea să îmbunătăţească relaţiile Washingtonului cu Moscova. În fapt, relaţiile americano-ruse mai degrabă s-au deteriorat de atunci.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.