Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul american al Trezoreriei a descins la Kiev și a anunțat o nouă asistenţă financiară suplimentară (NYT)

Agerpres - Reuters
Janet Yellen

Secretarul american al Trezoreriei, Janet Yellen, a efectuat luni o vizită neanunţată la Kiev, unde a anunţat, conform cotidianului The New York Times, asistenţă financiară suplimentară pentru Ucraina, în eforturile de respingere a invaziei ruse, anunță Mediafax.

"Sunt la Kiev pentru a reafirma susţinerea noastră neclintită pentru poporul ucrainean". Preşedintele rus Vladimir Putin "mizează pe faptul că se va diminua determinarea coaliţiei noastre şi crede că acest lucru îi va oferi lui un avantaj în război. Dar se înşeală. După cum a declarat preşedintele Biden aici săptămâna trecută, America va rămâne de partea Ucrainei cât va fi necesar", a declarat Janet Yellen într-un articol de opinie publicat în cotidianul The New York Times.

Este o investiţie în «securitate globală şi democraţie

"De la începerea războiului total, Statele Unite au furnizat Ucrainei asistenţă economică, în materie de securitate şi umanitară în valoare de aproape 50 de milioane de dolari. Suntem mândri să fim cel mai mare donator bilateral al Ucrainei şi suntem la fel de mândri că ni s-a alăturat o coaliţie internaţională, inclusiv Uniunea Europeană şi ceilalţi membri ai Grupului G7. (...) Asistenţa noastră este motivată în primul rând de raţiunea morală de a ajuta un popor aflat sub atac. Ştim şi că, aşa cum a afirmat preşedintele Volodimir Zelenski, asistenţa noastră nu este caritate. Este o investiţie în «securitate globală şi democraţie». (...) Domnul Putin reprezintă o ameninţare directă pentru securitatea europeană, precum şi pentru legile şi valorile care susţin sistemul internaţional bazat pe reguli", a subliniat Janet Yellen.

Secretarul american al Trezoreriei a anunţat că, în următoarele luni, Administraţia de la Washington va oferi Ucrainei asistenţă financiară directă în valoare de opt miliarde de dolari. Departamentul american al Trezoreriei a anunţat, potrivit CNN, că, în cursul vizitei la Kiev, Janet Yellen, a confirmat transferul unei tranşe de 1,25 miliarde de dolari, în cadrul "asistenţei economice şi bugetare".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.