Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, face apel la autoritățile irakiene să dea dovadă de reținere în timpul protestelor

pbs
Mike Pompeo

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a făcut apel la premierul Irakului, Adel Abdul Mahdi, să dea dovadă de „maximă reținere” în ceea ce privește intervenția forțelor de ordine în timpul protestelor din Irak, potrivit Al Jazeera, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Atenție! Legea construcțiilor ar putea fi modificată

În timpul unei discuții cu premierul irakian, Mike Pompeo i-a recomandat acestuia să discute cu protestatarii și să încerce să rezolve problemele care îi nemulțumesc pe aceștia.

Totodată, oficialul american a condamnat violențele din Irak și a adăugat că cei care „au încălcat drepturile omului trebuie să fie trași la răspundere”.

Protestele împotriva corupției, calității slabe a serviciilor publice și a ratei ridicate a șomajului au început săptămâna trecută la Bagdad și în încă trei orașe din sudul țării. Manifestanții solicită „căderea regimului” și au aprins focuri în jurul clădirilor administrației centrale și ale sediilor partidelor politice.

Citește și: Îndemn pentru toți PSD-iștii! Rivalul lui Liviu Dragnea, semnal de mobilizare

Guvernul de la Bagdad a activat starea de urgență în capitala irakiană și în orașele sudice Nassiriya, Amara și Hilla, ca urmare a începerii schimburilor de focuri între protestatari și forțele de ordine.

Peste 100 de persoane au murit în urma confruntărilor dintre protestatari și forțele de ordine în Irak de la izbucnirea protestelor din această țară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.