Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul comisiei pentru politică externă din Senat: România e consecventă și în Kosovo și în Crimeea

ben-oni_ardelean

Poziţia parlamentarului român este asemănătoare cu aceea a lui Vladimir Putin. Preşedintele rus a declarat, acum câteva zile, că separarea Crimeei de Ucraina este exact ca separarea provinciei Kosovo de Serbia, iar cei care susţin altceva nu fac decât să folosească standardele duble ale Occidentului.

Eu sunt fericit că România a avut o poziţie foarte fermă vizavi de Kosovo. Chestiunea respectivă ne avantajează în a fi la fel de coerenţi şi în problema Crimeei. Problema majoră şi în politică, şi în filozofie, şi în ştiinţele socio-umane este coerenţa. Să nu spui azi una şi mâine alta. Noi, ca ţară, nu am spus azi una şi mâine alta. Noi am fost foarte fermi în privinţa Kosovo. Suntem foarte fermi şi în privinţa situaţiei din Crimeea. România a fost prima ţară din lume care a acuzat ceea ce se întâmplă în Crimeea drept agresiune militară şi, ulterior, a fost preluată de Consiliul Europei, de Consiliul de Miniştri şi, bineînţeles, acceptată la nivel internaţional. Deci ceea ce s-a întâmplat în Kosovo, declararea autonomiei respective, a fost o chestiune care a intrat în conflict direct cu dreptul internaţional. Ce se întâmplă acum în Crimeea este aceeaşi chestiune”, a declarat Ben-Oni Ardelean, vineri, 21 martie.

Senatorul PNL Ben-Oni Ardelean, de profesie teolog și politolog, este secretar al comisiei pentru politică externă şi membru al grupului parlamentar de prietenie cu Serbia. Este la primul mandat în Parlament, fiind ales în colegiul uninominal 1 din Circumscripţia electorală nr. 37 Timiş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.