Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei dezvăluie câte atacuri cibernetice au fost lansate asupra țării

vestidinrusia.ro
Nikolai Patrușev

În 2020 au fost înregistrate peste 120.000 de atacuri informatice asupra structurii informaționale critice a Rusiei, a anunțat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, vorbind la Conferința Internațională de la Moscova dedicată securității, relatează cotidianul Rossiiskaia gazeta.

”Spațiul cibernetic devine tot mai des o arenă de luptă cu opozanții geopolitici. Regulat, Rusia este supusă unor acțiuni neprietenoase în acest domeniu”, a spus Patrușev.

Potrivit spuselor sale, majoritatea atacurilor cibernetice au fost lansate de pe teritoriul Statelor Unite, al Germaniei și al Olandei și au avut ca țintă, în Rusia, structuri ale administrației de stat, ale complexului militar-industrial, sistemului de sănătate, transporturile, știința și educația. În același timp, la adresa Rusiei se fac auzite, în mod regulat și nefondat, acuzații despre atacuri cibernetice împotriva unor state occidentale.

”Și asta în pofida faptului că Occidentul este cel care, prin vocea NATO, a proclamat în mod oficial spațiul cibernetic drept teren complet pentru operațiuni militare”, a subliniat Patrușev.

Potrivit afirmațiilor sale, Rusia, dimpotrivă, promovează în mod consecvent teza privind necesitatea elaborării unor reguli de comportament responsabil în spațiul informațional, reguli care să mulțumească toate statele și care să devină inclusiv bază pentru crearea unor mecanisme transparente pentru investigarea incidentelor.

”Considerăm esențial să fie asigurată o cooperare nepolitizată între țări, cu scopul creării unui sistem global de securitate informațională internațională. Iar această muncă trebuie să se desfășoare în mod deschis și civilizat”, a subliniat secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.