Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de presă al Departamentului de Stat american a fost testat pozitiv la COVID-19 după summitul Adunării Generale a ONU

Pinterest
coronavirus

Secretarul de presă al Departamentului de Stat al SUA, Ned Price, a anunţat luni că a fost testat pozitiv cu noul tip de coronavirus după o săptămână de întrevederi la nivel înalt în cadrul Adunării Generale a ONU, informează dpa, potrivit Agerpres.

"După ce am avut simptome pentru prima oară în această dimineaţă, am fost testat pozitiv la COVID-19 la scurt timp după şi acum sunt în carantină pentru următoarele 10 zile", a transmis Price într-un tweet.

"Nu mă simt foarte bine, însă sunt recunoscător pentru protecţia în faţa unei îmbolnăviri grave oferită de vaccinuri sigure şi eficiente", a adăugat el.

Price l-a însoţit pe secretarul de stat american Antony Blinken la o serie de întrevederi la nivel înalt cu parteneri străini în marja Adunării Generale a ONU de săptămâna trecută.

Blinken a fost testat negativ la coronavirus în timpul unei verificări de rutină luni seara, a informat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA într-o conferinţă de presă. Nimeni altcineva din delegaţia care s-a deplasat la summitul de la New York nu a prezentat deocamdată simptome.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat a subliniat de asemenea că Price nu a intrat personal în contact cu alte delegaţii străine începând de joi. Potrivit medicilor Departamentului de Stat, riscul de expunere la contaminare de către Price a existat doar începând de sâmbătă.

"Price nu s-a aflat la acea dată lângă secretarul de stat, el nu s-a aflat lângă niciun alt oficial de rang înalt din Departamentul de Stat şi lângă niciun oficial străin", a declarat Jalina Porter pentru jurnalişti.

O altă contaminare în marja Adunării Generale a ONU a cauzat deja agitaţie. Ministrul sănătăţii brazilian Marcelo Queiroga a declarat săptămâna trecută că a fost testat pozitiv la noul coronavirus. Ministrul l-a însoţit pe preşedintele brazilian Jair Bolsonaro în timpul deplasării sale la summit.

Încă înainte de dezbaterea generală de la Adunarea Generală a ONU, gazdele americane şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că lideri şi delegaţii din peste 100 de ţări ar putea răspândi virusul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.