Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov a numit summit-ul 'Platforma Crimeea' un eveniment anti-rus

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Întâlnirea de la Kiev a participanților la așa-numita „Platformă Crimeea” este un eveniment „neprietenos” și „anti-rus”, a declarat secretarul de presă al președintelui rus, Dmitri Peskov, transmite RIA Novosti.

„Considerăm acest eveniment ca fiind extrem de neprietenos față de țara noastră. Nu acceptăm categoric astfel de declarații referitor la regiunea rusă, referitor la Crimeea. Și în această privință, atitudinea este absolut neechivocă – îl tratăm ca un eveniment anti-rus ”, a spus Peskov.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a anunțat crearea ”Platformei Crimeea” în august 2020. La aceasta, reprezentanții diferitelor țări și comunitatea de experți ar trebui să discute problema transferului Crimeii în componența Ucrainei. În februarie a acestui an, Zelenski a semnat un decret care a lansat platforma.

Prima întâlnire a forumului a avut loc la 23 august. Au participat 46 de delegații. Înainte de aceasta, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că doar 14 șefi de stat și de guvern vor veni la summit. Este vorba de țările baltice, Polonia, Ungaria, Republica Moldova, Finlanda etc. Zelenski a legat absența liderilor occidentali de teama față de Rusia.

Conform planurilor organizatorilor, forul ar trebui să aibă loc la mai multe niveluri: șefi de stat și de guvern, șefi de ministere de externe, parlamentari, precum și cu participarea experților.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.