Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat al SUA: Rusia şi China îmi citesc email-urile

kerry

Secretarul de stat al SUA (echivalentul american al ministrului de Externe), John Kerry, afirmă că este foarte probabil ca Rusia şi China să îi acceseze email-ul, în cadrul campaniilor susţinute de atacuri cibernetice împotriva Statelor Unite ale Americii. Afirmaţiile au fost făcute în cadrul unui interviu la "CBS Evening News".

"Este foarte posibil", a declarat Kerry la insistenţele moderatorului Scott Pelley, adăugând: "Cu siguranţă scriu mesajele conştient de acest lucru."

John Kerry a mai precizat că SUA au ridicat problema atacurilor cibernetice într-o manieră foarte fermă în dialogul cu China, iar preşedintele Barack Obama va discuta această problemă cu preşedintele chinez, în cadrul întâlnirii pe care cei doi o vor avea în luna septembrie.

"Spionajul s-a realizat timp de secole. Cele mai noi mijloace de spionaj par să vizeze sistemele cibernetice. Încercăm să creăm un cod de conduită şi un sistem de comportament care să ţină în frâu o parte a spionajului cibernetic. Dar în acest moment este ca în Vestul Sălbatic, ca să spun aşa", a mai declarat Kerry, potrivit politico.com.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.