Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat american Antony Blinken: 'Talibanii vor trebui să-şi câştige legitimitatea din partea comunităţii internaţionale'

Business Standard
Antony Blinken

Secretarul de stat american Antony Blinken a declarat miercuri că talibanii vor trebui să-şi câştige legitimitatea din partea comunităţii internaţionale, după ce militanţii islamişti au numit la Kabul un guvern format din personalităţi căutate de către autorităţile americane, transmite AFP.

Guvernul interimar afgan ''este compus exclusiv din membri ai talibanilor sau colaboratori de-ai lor apropiaţi. Suntem de asemenea îngrijoraţi de legăturile şi antecedentele unora din aceşti indivizi'' care figurează pe lista de sancţiuni a ONU, a subliniat Blinken într-o conferinţă de presă organizată la baza militară americană Ramstein, din Germania.

''Înţelegem că talibanii l-au prezentat ca pe un cabinet provizoriu. Îi vom judeca apoi pe baza acţiunilor lor'', a avertizat demnitarul american.

''Talibanii caută o legitimitate internaţională. Orice legitimitate şi orice sprijin vor trebui să fie câştigate'', a continuat el, potrivit Agerpres.ro.

Pe de altă parte, Antony Blinken le-a cerut talibanilor să permită plecarea din Afganistan a avioanelor charter având la bord americani, dar şi afgani expuşi riscurilor.

Aceste avioane sunt blocate pe aeroportul internaţional din oraşul Mazar-i-Sharif (nordul Afganistanului). Blinken a spus că SUA fac tot posibilul pentru ca avioanele să poată părăsi teritoriul afgan, dar a precizat că talibanii nu permit decolarea aeronavelor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.