Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de Stat american dă asigurări că retragerea trupelor din Siria nu va pune în pericol eforturile de a contracara ameninţările Iranului şi a ISIS

pbs
Mike Pompeo

Decizia SUA de a a-şi retrage trupele din Siria nu va pune în pericol eforturile Washingtonului de a contracara ameninţările din regiune venite din partea Iranului şi a ISIS, susţine Secretarul de Stat american Mike Pompeo, scrie Reuters, relatează News.ro.

Pompeo se afla în Iordania, în prima sa vizită în Orientul Mijlociu de când preşedintele american Donald Trump a anunţat retragerea celor 2.000 de soldaţi americani din Siria, ceea ce a dus la alarmarea aliaţilor Statelor Unite din regiune şi la demisia Secretarului Apărării, Jim Mattis.

Criticii lui Donald Trump susţin că retragerea bruscă a trupelor ar putea provoca un răspuns din partea Turciei şi permite Iranului să îşi consolideze influenţa în Siria.

Însă Pompeo a afirmat că Washingtonul îşi va continua eforturile de a contracara Iranul. SUA îşi „dublează eforturile diplomatice dar şi pe cele comerciale pentru a pune presiune pe Iran”, a precizat el.

„Există un consens în ceea ce priveşte pericolul pe care îl reprezintă Iranul pentru Iordania şi alte ţări din regiune”, a adăugat Pompeo.

Citește și: Boxerul care i-a bătut pe jandarmii francezi SPERIE autoritățile: Francezii au donat sume uriașe pentru el - VIDEO

Iordania, care s-a arătat îngrijorată de influenţa Iranului în trecut, în special în apropierea graniţei din sud cu Siria, a precizat că Teheranul ar trebui să se abţină din a se implica în afacerile interne ale vecinilor săi, Siria şi Irak.

„Cu toţii avem probleme cu politicile expansioniste ale Iranului din regiune”, a afirmat Ayman Safadi, ministrul de Externe al Iordaniei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.