Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat american laudă abordarea preşedintelui Lasso, care dovedeşte că democraţia dă rezultate (Ecuador)

AFP News Agency
Guillermo Lasso

Şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a sosit marţi în Ecuador, în cadrul primului său turneu în America de Sud pentru a susţine democraţia, la mai puţin de 24 de ore de la decretarea stării excepţionale pe întreg teritoriul ţării din cauza unui val de violenţe legate de combaterea traficului de droguri, informează miercuri AFP şi Reuters preluate de agerpres.

Preşedintele ecuadorian Guillermo Lasso demonstrează că democraţia poate oferi rezultate reale oamenilor, a declarat marţi secretarul de stat american Antony Blinken înaintea întâlnirii de la Quito. Blinken a precizat că va aborda provocările regionale, cum ar fi migraţia, cu preşedintele Lasso şi cu ministrul de externe Mauricio Montalvo.

Guillermo Lasso, un fost bancher conservator care a preluat funcţia de preşedinte al ţării în luna mai, i-a comunicat secretarului de stat american că Ecuadorul "astăzi, mai mult decât oricând, împărtăşeşte valorile democraţiei şi libertăţii" cu Statele Unite.

"Admirăm vocea puternică pentru democraţie pe care aţi împărtăşit-o cu poporul ecuadorian, dar şi pentru oamenii din întreaga noastră emisferă", a spus Blinken, apreciind rolul preşedintelui Ecuatorului în distribuirea rapidă a vaccinărilor COVID-19 în rândul populaţiei.

Totodată, Antony Blinken a aplaudat activitatea preşedintelui Lasso de combatere a corupţiei şi a spus că cele două ţări colaborează pentru a combate traficul de droguri şi schimbările climatice.

De la Quito, şeful diplomaţiei americane se va deplasa miercuri în Columbia, pentru o vizită de două zile.

Blinken intenţionează să sprijine aceste două ţări considerate de Washington drept exemple, într-un moment de reînnoire a tensiunilor cu Venezuela.

Migraţia este un punct central al turneului secretarului de stat american, pe fondul unui număr tot mai mare de migranţi care se îndreaptă spre graniţa sudică a SUA, unii provenind din America de Sud.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.