Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de Stat american, Mike Pompeo, va avea întrevederi separate cu miniştrii de Externe din Armenia şi Azerbaidjan

pbs
Mike Pompeo

Miniştrii de Externe din Armenia şi Azerbaidjan au anunţat, marţi, că vor avea întrevederi separate cu secretarul de Stat american, Mike Pompeo, în contextul confruntărilor militare din regiunea separatistă Nagorno-Karabah, anunță MEDIAFAX.

Întrevederile sunt programate vineri, la Washington. Statele Unite şi Rusia au lansat o serie de apeluri pentru încetarea confruntărilor militare din Nagorno-Karabah, unde luptele continuă în pofida armistiţiului.

Citește și: Precizare de ultimă oră! Raportare greșită a deceselor

Potrivit bilanţului preliminar, aproximativ 800 de persoane, inclusiv 100 de civili, au fost ucise în confruntările militare din ultimele trei săptămâni.

Regiunea Nagorno-Karabah, o enclavă a etnicilor armeni, s-a desprins de Azerbaidjan în anii 1990, într-un conflict soldat cu circa 30.000 de morţi.

Preşedintele Azerbaidjanului, Ilham Aliev, a anunţat marţi că a capturat aproximativ 20 de localităţi. "Le cer încă o dată liderilor armeni să se retragă din zonele azere înainte de a nu fi prea târziu. Apoi, vom înceta ostilităţile", a transmis Ilham Aliev.

Citește și: DNA, lovitură cruntă pentru fostul ministru al sănătăţii. Suspiciuni de săvârşire a unor fapte de corupţie, în contextul comercializării de bunuri de uz medical .

La rândul său, premierul Armeniei, Nikol Pachinian, a catalogat drept "încălcare a dreptului internaţional" "forţarea" etnicilor armeni din Nagorno-Karabah să trăiască "sub dominaţie azeră".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.