Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat american Mike Pompeo va efectua pe 13 mai o vizită în Israel, zi în care guvernul de uniune israelian depune jurământul

pbs
Mike Pompeo

Secretarul de stat american Mike Pompeo va efectua pe 13 mai o vizită în Israel, zi în care guvernul de uniune israelian depune jurământul, devenind astfel unul din primii oficiali de rang înalt care reia deplasările internaţionale în pofida pandemiei COVID-19, informează AFP, potrivit AGERPRES.

"Se va întâlni la Ierusalim cu prim-ministrul Benjamin Netanyahu şi cu preşedintele Knessetului Benny Gantz pentru a discuta despre eforturile americane şi israeliene de a combatere pandemia COVID-19, precum şi despre problemele de securitate regională legate de influenţa dăunătoare a Iranului'', a anunţat într-un comunicat dat publicităţii vineri Departamentul de Stat al SUA.

Citește și: Raed Arafat avertizează: Mănușile nu fac decât să-ți dea o falsă senzatie de siguranță

"Angajamentul Statelor Unite faţă de Israel nu a fost niciodată mai puternic ca sub conducerea preşedintelui Trump", se arată în comunicatul menţionat.

"Israelul este norocos să aibă lideri atât de puternici şi cu experienţă în aceste vremuri tulburi", a declarat reporterilor adjunctul secretarul de stat pentru Orientul Mijlociu, David Schenker. Justificând faptul că prima deplasare a secretarului de stat american va avea loc în Israel, Schenker a afirmat că această ţară din Orientul Mijlociu este un "aliat apropiat" care" se descurcă mult mai bine de multe ţări în stoparea ameninţării COVID".

Printre cele mai recente gesturi de susţinere exprimate de Washington este disponiblitatea de a recunoaşte anexarea de către Israel a unei mari părţi din Cisiordania ocupată.

Ultimul turneu în străinătate al şefului diplomaţiei americane a fost pe 23 martie, în Afganistan şi Qatar, pentru a o primă întâlnire cu talibanii.

Majoritatea omologilor săi nu au reluat călătoriile, iar toate reuniunile internaţionale şi discuţiile bilaterale au loc în sistem de videoconferinţă.

Citește și: În vreme de coronavirurs, BCR majorează comisioanele! Mesajul intrat în posesia Bugetul.ro

"Sperăm să călătorim şi să mergem pe teren pentru a face ceea ce Departamentul de Stat trebuie să facă în persoană, acolo unde trebuie", a declarat miercuri Mike Pompeo.

Departamentul de Stat a susţinut că deplasarea se va desfăşura într-un mediu controlat cu stricteţe, toate persoanele care participă sau vin în contact cu Mike Pompeo fiind testaţi pentru noul coronavirus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.