Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de Stat american susține că SUA vor o reducere a tensiunilor cu Iranul în ciuda uciderii generalului Qassem Soleimani

cnn.com
pompeo

Statele Unite vor reducerea tensiunilor cu Iranul, în pofida deciziei preşedintelui Donald Trump de asasinare a unui comandant militar iranian, susţine secretarul de Stat american, Mike Pompeo, potrivit Mediafax.

"Am discutat astăzi cu Yang Jiechi, membru al Biroului Politic al Partidului Comunist chinez, despre decizia preşedintelui Donald Trump de eliminare a lui Soleimani ca reacţie la ameninţări iminente la adresa vieţilor americanilor. Am reiterat angajamentul meu în sensul reducerii tensiunilor", a transmis Mike Pompeo prin Twitter.

"Am discuat cu Dominic Raab despre recenta decizie de a lua măsuri defensive pentru eliminarea lui Qassem Soleimani. Sunt recunoscător că aliaţii noştri recunosc ameninţările continue reprezentate de Forţa Quds din Iran. Statele Unite menţin angajamentul în sensul reducerii tensiunilor", a adăugat secretarul de Stat american.

Vezi si: Guvernul Orban stă pe un butoi cu pulbere / SURSE

"Am vorbit cu Heiko Maas despre decizia preşedintelui Donald Trump de a lua măsuri defensive pentru eliminarea lui Qassem Soleimani. Şi Germania este preocupată de provocările militare continue ale regimului iranian. Statele Unite menţin angajamentul de reducere a tensiunilor", a subliniat Mike Pompeo.

Armata americană l-a asasinat vineri dimineaţă, în oraşul irakian Bagdad, pe generalul Qassem Soleimani, comandantul Forţei Quds din cadrul Gardienilor Revoluţiei din Iran.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.