Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de Stat amrican, Mike Pompeo, îndeamnă Arabia Saudită să normalizeze relaţiile cu Israelul

pbs
Mike Pompeo

Secretarul de Stat amrican, Mike Pompeo, a îndemnat, miercuri, Arabia Saudită să analizeze posibilitatea de a normaliza relaţiile cu Israelul, în contextul unei întrevederi cu ministrul saudit de Externe, Faisal bin Farhan Al Saud, anunță MEDIAFAX.

Cu ocazia întâlnirii, desfăşurate la Washington, Mike Pompeo a anunţat şi un "program robust privind vânzarea de armament" în Arabia Saudită.

"Sperăm că şi Arabia Saudită va lua în considerare normalizarea relaţiilor şi vreau să le mulţumesc pentru asistenţa oferită până acum Acordurilor Abraham", ale Israelului cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrain, a declarat Mike Pompeo, potrivit agenţiei de presă Reuters.

Citește și: Victor Ponta trage semnalul de alarmă: Dacă nu o facem acum – până în 2024 va mai exista România?

Aceste acorduri "reflectă modificarea dinamicii regionale, ţările recunoscând corect necesitatea cooperării regionale pentru contracararea influenţei iraniene şi generarea de prosperitate", a subliniat secretarul de Stat american.

Arabia Saudită a susţinut tacit acordurile Israelului cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrain, dar a semnalat că nu este pregătită încă pentru un astfel de pas.

Mike Pompeo a exprimat speranţa că Riyadul va convinge Autoritatea Palestiniană să reia negocierile de pace cu Israelul.

În septembrie, Israelul a semnat acorduri de normalizare a relaţiilor cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrain, dar liderii palestinieni au acuzat de "trădare" aceste două ţări arabe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.