Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat care le-a cerut românilor să stea în frig în case a fost reales președinte al CA Romgaz

Romgaz

Romgaz (simbol bursier SNG), producător şi furnizor de gaze naturale deţinut majoritar de statul român, l-a reales în urma Adunării Generale a Acţionarilor din 30 septembrie pe Dan Dragoş Drăgan în poziţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, conform unui raport de la BVB.

Din martie 2020, Dan Drăgan este secretar de stat la Ministerul Economiei, iar anterior a fost consilier economic la Uzinsider General Contractor SA, director general la Repower Furnizare, executiv manager la Petprod SRL şi director executiv la Soemma Bucureşti.

În şedinţa de astăzi, acţionarii companiei au aprobat componenţa comitetelor consultative. Comitetul de Nominalizare şi Remunerare: Gheorghe Silvian Sorici, preşedinte, iar Cezar Batog şi Dan Drăgan ca membri.

Comitetul de Audit: Gheorghe Silvian Sorici, preşedinte, iar Cezar Batog şi Nicolae Bogdan Simescu drept membri.

Comitetul de Strategie: Botond Balazs, preşedinte, iar Dan Drăgan, Marius Aristotel Jude, Virgil Marius Metea şi Gheorghe Silvian ca membri.

Romgaz a avut un profit net de 1,7 miliarde de lei în S1/2022, în creştere cu 127% faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut. Afacerile au urcat de trei ori la 7,5 miliarde de lei, potrivit raportului semestrial al societăţii.

Acţiunile SNG au urcat anul acesta cu 2,6%, pe tranzacţii de circa 470 de milioane de lei. Prin comparaţie, indicele BET a pierdut 18,5%. Compania are o capitalizare de 15,4 miliarde de lei şi este controlată în proporţie de 70% de statul român prin Ministerul Energiei, conform datelor BVB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.