Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat Claudiu Daniel Catana, atac la fostul ministru al Tineretului Bogdan Matei: Dă dovadă de un mare TUPEU

arhiva personala
Claudiu Catana

E scandal între secretarul de stat din și președintele Comisiei de dialog social din Ministerul Tineretului și Sportului, Daniel Claudiu Catana și fostul ministru Bogdan Matei. Catana îl pe fostul ministru că dă dovadă de mare tupeu atunci când a venit în parlament cu o inițiativă legislativă de majorare a celor care obțin performanță sportivă, deși nu a făcut asta cât timp a fost ministru. Inițiativa a fost depusă chiar înainte de cei din MTS să vină cu o astfel de propunere.

"Demagogia si populismul fostului ministru PSD al MTS, Bogdan Constantin Matei, demontate de realitate

Timp de un an de zile, cât a fost ministru al Tineretului si Sportului, Bogdan Matei nu a rezolvat nimic. S-a întâlnit cu liderii din sport și tineret fără însă să soluționeze nici una dintre problemele lor. Aflând, probabil, de discuțiile avute în cadrul Comisiei de Dialog Social, al cărei președinte sunt, în urma cărora am hotărât să se pună în aplicare procedurile privind majorarea salariilor celor care susțin performanța sportivă, fostul ministru PSD a pus repede pe hârtie o propunere legislativă, care mai mult încurcă decât descurcă.

În cele 12 luni, cât a fost ministru, Bogdan Constantin Matei nu a dat atenție acestei probleme importante, deși s-a cerut de multe ori în Comisia de Dialog Social majorarea salariilor prevăzute de Legea 153/2017 în scopul îmbunătățirii rezultatelor la competiții, precum Campionatele Europene, Mondiale și Jocurile Olimpice.

Încă de la prima întâlnire a comisiei prezidată de mine, Sindicatul Național Sport și Tineret a solicitat din nou, cu argumente solide, mărirea salariilor celor care susțin performanța în domeniu.

Drept urmare, am propus să fie finalizați primii doi pași esențiali: direcția economică a ministerului să realizeze impactul bugetar referitor la amendamentul propus pentru Legea 153/2017, iar împreună cu direcția juridică să întocmească expunerea de motive și textul final al amendamentului, care să ia în calcul majorarea cu 15% a salariilor personalului din Ministerul Tineretului și Sportului, cât și pentru celelalte subordonate ale ministerului.

În cadrul următoarei ședințe a Comisiei de Dialog Social din cadrul MTS, urmează să fie adoptat proiectul de lege referitor la majorarea salarială și trimis către Parlament , conform discuțiilor avute în cadrul primei întâlniri din 22 ianuarie.

Aflând acest lucru, fostul ministru s-a grăbit să depună înaintea noastră, pe 29 ianuarie, o inițiativă legislativă pentru modificarea și completarea Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, propunând o mărire de 10%. Culmea tupeului, recomandă la final să se ceară și punctul de vedere al Guvernului, adică nouă, celor care, după tergiversarea îndelungată a lui Bogdan Matei, am decis să înceteze bătaia de joc!

Este evident că a făcut acest lucru după ce a aflat ce dorește să concretizeze actuala echipă. Și, i-ar plăcea foarte mult să se creadă că, după ce, în timpul mandatului său a ignorat total rolul dialogului social, acum s-a transformat peste noapte din „ministrul zero” în „senatorul titirez” care rezolvă problemele restante chiar și când nu mai este ministru. Însă aceste trucuri politicianiste ieftine și de prost gust, nu mai păcălesc pe nimeni. Nici măcar pe votantul pesedist mai puțin informat.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.", a scris Catana pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.