Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat din MAE, Maria Magdalena Grigore, întâlnire cu însărcinatul cu afaceri al EAU privind pavilionul Expo2020 de la Dubai

ziuanews.ro
maria magdalena grigore

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a avut, miercuri, o întrevedere cu Mahrah Alshaya Al-Ali, însărcinatul cu afaceri al Emiratelor Arabe Unite în România, pe tema participării României la Expo 2020 Dubai. Demnitarul MAE a precizat faptul că participare ar putea crește profilul de țară, anunță MEDIAFAX.

"Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore a avut miercuri, 7 august 2019, o întrevedere cu însărcinatul cu afaceri a.i. al Emiratelor Arabe Unite, Mahrah Alshaya Al-Ali, pe tema participării României la Expo 2020 Dubai. Manifestarea expozițională ce are ca temă «Connecting minds, Creating the future» se va desfășura în perioada 20 octombrie 2020 – 10 aprilie 2021. La întâlnire a participat și comisarul general al Secțiunii române pentru Expo 2020 Dubai, Mihail Doru Dediu", se arată într-un comunicat de presă emis, miercuri, de Ministerul Afacerilor Externe.

Citește și: Alexandru Cumpănașu face dezvăluiri! Legatura dintre PSD și interlopii din Olt

Maria Magdalena Grigore a declarat că România va avea un pavilion național în cadrul expoziției care are ca scop creșterea numărului de vizitatori în România.

”Una dintre intențiile noastre clare este să avem un pavilion național care să se axeze pe crearea unei imagini memorabile, capabile să trezească interesul vizitatorilor de a veni în țara noastră și de a explora mai multe frumuseți naturale ale României și valorile culturale reprezentative.”, a precizat secretarul de stat Maria Magdalena Grigore.

Citește și: Rareș Bogdan a răbufnit: Cu ăștia nu se mai poate, desființați și reînființați, dar reangajați doar unii

Conform comunicatului, comisarul general al Secțiunii române pentru Expo 2020 Dubai, Mihail Doru Dediu, "a informat partea emirateză asupra demersurilor MAE privind participarea națională, subliniind faptul că, în perioada imediat următoare, instituția va finaliza procedurile privind semnarea contractului de proiectare a Pavilionului României".

În comunicat se mai specifică faptul că oficialul emiratez a mulțumit oficialităților române și a exprimat sprijinul pentru participarea României.

Ministerul Afacerilor Externe coordonează procesul de pregătire și participare a României la Expo 2020 Dubai. Expoziția mondială din Dubai se va desfășura în perioada 20 octombrie 2020-10 aprilie 2021 și este preconizată participarea a 25 milioane de vizitatori și a peste 190 de participanți oficiali.

Citește și: Familia Alexandrei a luat decizia! Anunț facut de Alexandru Cumpănașu

Tema Expoziției 2020 Dubai este ”Connecting Minds, Creating the Future” și dorește să afirme o nevoie globală de colaborare pentru a inspira generațiile viitoare în a dezvolta parteneriate între organizații, sectoare de activitate și diverse locuri geografice precum și pentru a se putea adresa mai bine nevoilor unei lumi în continuă schimbare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.