Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat francez care răspunde de turism începe un turneu european pentru a promova calităţile destinaţiei Franţa

Motion Array
Franta steag

Secretarul de stat francez care răspunde de turism a discutat vineri prin videoconferinţă cu circa treizeci de ambasadori francezi, după anunţarea clasificării care determină condiţiile de primire a turiştilor în Franţa începând cu 9 iunie, relatează AFP.

Guvernul francez a publicat vineri o clasificare bazată pe culori (verde, portocaliu şi roşu) care stabileşte ce călători care vin în Franţa începând cu data de 9 iunie vor putea să intre fără test PCR şi care vor fi supuşi în continuare restricţiilor, scrie Agerpres.ro.

"S-a intrat în cele 15 zile decisive pentru a genera dorinţa, a declanşa achiziţia" la turiştii străini, a declarat secretarul de stat Jean-Baptiste Lemoyne la această videoconferinţă.

Timp de mai mult de două ore, el a vorbit rând pe rând cu ambasadorii, în principal din Europa, pentru a sonda posibilităţile de "revenire" a turiştilor în Franţa, prima destinaţie turistică mondială înainte de pandemie, cu 90 de milioane de vizitatori anual.

"Testul PCR gratuit pentru călători este o excepţie franceză care poate fi utilizată ca argument", le-a spus el ambasadorilor.

Printre ţările "furnizoare" de turişti, Germania a devenit prima piaţă în 2020, depăşind Regatul Unit, care "rămâne atent la condiţiile sanitare", potrivit ambasadei Franţei la Londra.

Regatul Unit, clasificat portocaliu de Franţa, înregistrează în continuare o cerere puternică pentru Hexagon. Circa 13 milioane de britanici dintre cei 72 de milioane care au călătorit în 2019 au venit în Franţa. Din nefericire, varianta Delta, care a înregistrat o progresie puternică în ţară, ar putea perturba reluarea călătoriilor.

SUA, clasificate tot "portocaliu", păstrează un puternic interes pentru Franţa, întărit de seriale precum "Emily in Paris", potrivit ambasadei Franţei la Washington. Certificatele care sunt "în versiune tipărită" în SUA vor fi acceptate, a dat asigurări Jean-Baptiste Lemoyne, inclusiv pentru zborurile din 8 iunie care aterizează a doua zi la Paris.

La nivel global, apetitul pentru Franţa rămâne prezent în străinătate, potrivit ambasadorilor, în pofida unei competiţii "foarte serioase" a unor ţări precum Grecia, Spania şi Italia.

Jean-Baptiste Lemoyne începe marţi un turneu european pentru a promova calităţile destinaţiei Franţa. "Nu trebuie să ne cedăm locul în termeni de atractivitate turistică", a subliniat el.

În Franţa, turismul a reprezentat în 2019 57 de miliarde de euro (circa 7,5% din PIB) şi 2,87 milioane de locuri de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.