Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat în MAE, Maria Magdalena Grigore, a avut o întrevedere cu însărcinatul cu afaceri ad-interim al Emiratelor Arabe Unite

mae

Secretarul de stat în MAE Maria Magdalena Grigore a avut miercuri o întrevedere cu însărcinatul cu afaceri ad-interim al Emiratelor Arabe Unite, Mahrah Alshaya Al-Ali, pe tema participării României la Expo 2020 Dubai.

Manifestarea expoziţională ce are ca temă "Connecting minds, Creating the future" se va desfăşura în perioada 20 octombrie 2020 - 10 aprilie 2021.

La întâlnirea de miercuri a participat şi comisarul general al Secţiunii române pentru Expo 2020 Dubai, Mihail Doru Dediu, informează un comunicat MAE, transmis AGERPRES.

Secretarul de stat Maria Magdalena Grigore "a salutat organizarea primei expoziţii mondiale în Orientul Mijlociu şi a subliniat faptul că participarea României la Expo 2020 Dubai arată interesul major al ţării noastre în dezvoltarea şi promovarea principiilor asumate de autorităţile emirateze în cadrul acestui proiect", arată sursa citată.

De asemenea, demnitarul MAE a menţionat că prezenţa României la Expo 2020 Dubai reprezintă "o oportunitate deosebită pentru creşterea profilului de ţară în context internaţional şi a punctat intenţia părţii române de a aduce în atenţia vizitatorilor contribuţia naţională pe trei mari zone de interes: tehnologie, cultură şi mediu".

În context, secretarul de stat a precizat că una dintre intenţiile părţii române este "un pavilion naţional care să se axeze pe crearea unei imagini memorabile, capabile să trezească interesul vizitatorilor de a veni în ţara noastră şi de a explora mai multe frumuseţi naturale ale României şi valorile culturale reprezentative".

În cadrul întâlnirii, comisarul general al Secţiunii române pentru Expo 2020 Dubai, Mihail Doru Dediu, a vorbit despre faptul că în "perioada imediat următoare" vor fi finalizate procedurile privind semnarea contractului de proiectare a Pavilionului României.

Ministerul Afacerilor Externe coordonează procesul de pregătire şi participare a României la Expo 2020 Dubai.

La expoziţie este preconizată participarea a 25 de milioane de vizitatori şi a peste 190 de participanţi oficiali, punctează MAE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.