Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Luminiţa Barcari, a anunţat că exista varianta înlocuirii tezei cu o evaluare

captura TV
Ministerul Educatiei

Secretarul de stat în Ministerul Educaţiei şi Cercetării, Luminiţa Barcari, a anunţat că exista varianta înlocuirii tezei cu o evaluare, dar care să nu aibă aceeaşi pondere, ci aceasta să fie notată normal, dar că o decizie în acest sens urmează să fie luată în perioada următoare, potrivit news.ro.

Luminiţa Barcari a fost întrebată, luni, într-o conferinţă de presă, dacă a fost luată vreo decizie legată de susţinerea tezelor, precizând că elevii ale căror unităţi de învăţământ se află în scenariul verde şi galben pot da normal această evaluare.

“Pentru şcolile care funcţionează în scenariul verde, nu se pune problema, această evaluare sumativă, lucrare scrisă la disciplina respectivă, poate fi dată în condiţii normale, aşa cum se susţinea şi pănă acum. În scenariul galben, evident, în momentul în care se întorc în şcoală elevii care au învăţat online pot susţine această lucrare scrisă, bineînţeles cu acelaşi tip de itemi folosiţi pentru cealaltă jumătate de clasă”, a explicat secretarul de stat.

Citește și: Nicușor Dan își primește binecuvântarea din SUA: întâlnire cu ambasadorul american

Luminiţa Barcari a menţionat că probleme apare în şcolile aflate în scenariul roşu.

“Problema se pune acolo unde copiii sunt în scenariul roşu. Noi, într-adevăr, ne-am gândit să organizăm webinare în care să accentuăm pe tipuri de evaluare, adică profesorii să înveţe pe la cei mai experimentaţi cum ar putea să evalueze în mediul online. De aceea varianta este ori să mergem în continuare pe evaluare sumativă, pe teză, prima variantă, iar doi, să înlocuim teza, pentru că nu putem aplica în mod discriminatoriu ori dă toată lumea teză, ori nu dă nimeni”, a afirmat Barcari.

Ea a explicat că dacă teza va fi înlocuită cu o altă lucrare aceasta va avea o pondere normală, nu 25% din medie.

“Deci ori să înlocuim acest tip de evaluare scrisă, conform regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar cu evaluare sumativă, dar care să fie notată, normal, nu să aibă ponderea pe care o are teza în mod normal, 25% din medie. Bineînţeles există şi varianta eliminării tezei şi înlocuire cu această evaluare sumativa. Acesta sunt variantele şi în funcţie de cei care ne vor răspunde sau de modalitatea prin care noi considerăm că ar putea fi făcută evaluarea, vom lua o decizie şi vă spun nu este o decizie simplă că până la urmă elevul trebuie să fie evaluat, dar în acelaşi timp trebuie să aibă şanse egale la o evaluare corectă şi obiectivă”, a mai afirmat Luminiţa Barcari.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.