Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat Marian Murguleţ: 'ONRC este cea mai digitalizată instituţie din România, ANAF este cea mai puțin'

anaf
ANAF

ONRC cred că este cea mai digitalizată instituţie din România. ANAF este cea mai puţin digitalizată instituţie, a declarat luni Marian Murguleț, secretar de stat Tehnologia Informației, Chief Information Officer la Guvernul României, CIO Office, în zadrul ZF Digital Summit, anunță MEDIAFAX.

Marian Murguleţ, CIO, Secretar de Stat: ONRC cred că este cea mai digitalizată instituţie din România. La polul opus se află ANAF

În partea a doua a anului au continuat eforturile de digitalizare în administraţia publică. Sunt câteva proiecte importante lansate, de 235 mil. euro. Sunt în principal proiecte lansate de ministerele campioane, MAI, ministerul de Externe, ONRC şi Ministerul Educaţiei. Sunt proiecte importante, cu finanţare europeană, a declarat Marian Murguleţ, CIO, Secretar de Stat, în cadrul ZF Digital Summit 19.

Citește și: PSD ia în calcul să NU voteze un guvern PNL (purtator de cuvant)

CIO-ul este la intersacţie dintre e-guvernare, interoperabilitate şi securitate. Rolul lui este să extindă, să mărească această zonă comună dintre cele trei,

„România este pe locul 27 din 28 ca digitalizare. Parteneriatul guvern-industrie este prioritatea mea. Se doreşte a fi o masă la care luăm loc cu toţii şi să avem un parteneriat real. Nu cred că administraţia poate rezolva problema digitalizării fără ajutor din partea industriei”, a spus oficialul român.

Murgulț a adăugat că este greu de mers către un model anume de ţară ca digitalizare. „M-am simţit atras de modelul estonian, şi am avut discuţii semnificative. Sunt multe exemple europene”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.