Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat Monica Gheorghiţă, despre combaterea antisemitismului, la școala Laude-Reut: 'Investiţia în tânăra generaţie este o investiţie în viitor'

agerpres.ro
Monica Gheorghita MAE

Secretarul de stat pentru relaţii bilaterale şi afaceri economice în spaţiul global, Monica Gheorghiţă, a participat, marţi, la ceremonia de înmânare a diplomelor anuale de absolvire a cursului opţional de diplomaţie şi relaţii internaţionale al Complexului Educaţional Laude-Reut, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmite AGERPRES.

În acest context, Monica Gheorghiţă a amintit acţiunile derulate pe durata Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene în cadrul celui de-al patrulea pilon, "Europa valorilor comune", pentru combaterea eficientă a rasismului, intoleranţei, xenofobiei, populismului, antisemitismului şi descurajarea discursului bazat pe ură.

Citește și: EXCLUSIV Decizie radicală a lui Rareș Bogdan: Renunță! ‘Tot ce e vechi lăsăm istoriei’

"Investiţia în voi, tânăra generaţie, este o investiţie în viitor şi reprezintă o condiţie sine qua non pentru ca societatea şi statul să se poată adapta la noile provocări ale mediului internaţional, aflat în permanentă schimbare", a spus secretarul de stat.

Totodată, arată MAE, demnitarul român a apreciat că "organizarea de stagii de pregătire, pe diferite zone de expertiză, înlesneşte dezvoltarea unei pepiniere de specialişti care să lucreze, pe viitor, în instituţiile administraţiei centrale".

Citește și: Lovitură pentru Klaus Iohannis! Guvernul a câștigat bătălia

La evenimentul găzduit de Ministerul Afacerilor Externe au participat David Saranga, ambasadorul Statului Israel, Marcin Wilczek, ambasadorul Poloniei, Irina Cajal, subsecretar de stat în Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, Dan Petre, director general, Institutul Diplomatic Român, Paul Schwartz, preşedintele Comunităţii Evreilor din Bucureşti, Tova Ben-Nun Cherbis - preşedintele Complexului Educaţional Laude-Reut, elevi şi cadre didactice.

Citește și: Rareș Bogdan, avertisment pentru baronii PNL: ‘Sunt dispus să bat cu pumnul în masa partidului ca să explic că trebuie lăsate orgoliile de-o parte’ .

Fundaţia Ronald S. Lauder, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Diplomatic Român, Lauder School of Government, Diplomacy & Strategy şi Raphael Recanati International School din Israel au încheiat parteneriate în domeniul educaţiei, care oferă cursuri extra-curriculare de diplomaţie şi relaţii internaţionale în cadrul Complexului Educaţional Laude-Reut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.