Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat pentru afaceri europene, Amélie de Montchalin: Franţa este satisfăcută de noua procedură de aderare la UE propusă de Bruxelles

UE Uniunea europeana

Franţa este satisfăcută de noua procedură de aderare la UE propusă de Bruxelles, însă cere ca aceasta să fie aprobată 'fără a fi denaturată' pentru a accepta deschiderea negocierilor de aderare cu Albania şi Macedonia de Nord, a indicat miercuri pentru AFP secretarul de stat pentru afaceri europene, Amélie de Montchalin, anunță AGERPRES.

'Trebuie avut un acord în 27 asupra acestei noi propuneri fără ca ea să fie denaturată', a explicat Amélie de Montchalin.

'Franţa aşteaptă, de altfel, un raport cu privire la realitatea reformelor cerute Albaniei şi Macedoniei de Nord', a adăugat secretarul de stat.

Citește și: BREAKING - Guvernul Orban a picat: moțiunea de cenzură a PSD a fost adoptată

'Guvernul francez va lua decizia de a accepta sau nu deschiderea negocierilor cu aceste două ţări pe baza tuturor acestor etape', a avertizat Amélie de Montchalin.

'Propunerea prezentată miercuri de Comisie constituie o etapă majoră. Este pozitivă, dar nu implică automat' aprobarea sa de către Franţa, a comentat ea.

Comisarul european pentru extindere, Oliver Varhelyi, a anunţat că la sfârşitul lunii va fi prezentat un nou raport despre starea reformelor în cele două state candidate la aderare.

Propunerea sa şi raportul vor fi discutate pentru prima dată în cursul reuniunii din 25-27 februarie a miniştrilor pentru afaceri europene ai statelor UE, la Bruxelles, a indicat Amélie de Montchalin.

Comisia Europeană a prezentat miercuri noua procedură de aderare la UE, mai strictă şi reversibilă.

'Negocierile vor fi purtate pe teme. Vrem să avem posibilitatea de a da înapoi când nu va exista progres, ba chiar un recul, pentru că nu putem cauţiona reculuri', a explicat comisarul Varhelyi.

Citește și: LOVITURĂ pentru PNL în cea mai GREA ZI: Nicolae Robu, primar liberal, a trimis pliante electorale fără SIGLA PNL!

Aceste măsuri au fost cerute de mai multe state membre la summitul UE din octombrie 2019. Franţa, Danemarca şi Olanda au blocat deschiderea negocierilor cu Albania şi Macedonia de Nord, deşi cele două ţări balcanice au îndeplinit criteriile existente.

Comisarul Oliver Varhelyi a amintit că, la summit, 'mai multe state membre au emis în mod oficios dubii şi rezerve' în privinţa procesului de aderare şi au cerut reformarea acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.