Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat pentru Politica de apărare a vorbit despre rolul Armatei în combaterea COVID-19 la videoconferinţa miniştrilor UE

www.moitorulaprarii.ro
Simona Cojocaru

Secretarul de stat pentru Politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a participat, luni, la videoconferinţa informală a miniştrilor Apărării din statele membre ale Uniunii Europene, printre temele abordate numărându-se şi rolul Armatei în combaterea COVID-19, potrivit Agerpres.

Potrivit unui comunicat de presă al MApN, participanţii au prezentat eforturile întreprinse la nivel naţional pentru limitarea răspândirii virusului. În context, a fost propusă crearea unei structuri în cadrul Statului Major al Uniunii Europene pentru o coordonare eficientă a eforturilor naţionale şi facilitării schimbului de informaţii.

Citește și: VIDEO Cum să îţi faci acasă o mască de protecţie împotriva COVID-19

Totodată, discuţiile s-au axat pe coordonarea eforturilor pentru a susţine continuitatea misiunilor şi operaţiilor UE, asigurând în acelaşi timp siguranţa personalului.

Secretarul de stat a evidenţiat eforturile Ministerului Apărării Naţionale întreprinse în vederea limitării răspândirii virusului, arată sursa citată.

Cojocaru a reiterat necesitatea cooperării cu partenerii şi organizaţiile internaţionale, NATO şi ONU şi a subliniat necesitatea adaptării activităţii misiunilor şi operaţiilor la circumstanţele actuale, menţinând în acelaşi timp siguranţa personalului.

Totodată, ea a solicitat monitorizarea răspândirii virusului în zonele de desfăşurare a misiunilor şi operaţiilor, precum şi evaluarea potenţialului impact pentru trupele dislocate în aceste regiuni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.