Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al Comitetului Olimpic Rus ar fi fugit din țară

youtube.com
Anastasia Davydova

Anastasia Davydova, secretarul general al Comitetului Olimpic Rus (ROC) și de cinci ori medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, a fugit din țară, potrivit presei de stat ruse, citată de mai multe surse jurnalistice europene.

Plecarea lui Davydova din Rusia are loc în urma unei mobilizări parțiale a rezervelor militare pentru a lupta în războiul din Ucraina și a ordinului dat de Ministerul Sporturilor organismelor naționale de conducere de a suspenda taberele de antrenament din străinătate.

Agenția de știri de stat TASS relatează că Davydova a anunțat personalul de la baza sa de înot artistic din Moscova că nu intenționează să se întoarcă în Rusia.

Davydova este secretar general al ROC, după o carieră remarcabilă ca sportivă.

Cele cinci medalii olimpice de aur ale lui Davydova - câștigate la înot sincron la Atena 2004, Beijing 2008 și Londra 2012 - reprezintă o performanță depășită doar de compatrioata Svetlana Romashina.

În timp ce Comitetul Internațional Olimpic a recomandat ca sportivii și echipele naționale rusești să fie interzise din competițiile internaționale din cauza războiului din Ucraina, ROC nu a fost suspendat.

Conform Ria Novosti, Comitetul Olimpic Rus a declarat că nu știa despre plecarea Anastasiei Davydova și a membrilor familiei sale din Rusia, precum și de cererile de demisie din atribuția de secretar general al organizației.

Marți, Tatyana Pokrovskaya, antrenorul principal al echipei naționale ruse de înot sincron, a declarat pentru RIA Novosti că Davydova a părăsit Rusia.

„Comitetul Olimpic rus nu știe în prezent despre Anastasia Davydova că ea sau vreun membru al familiei sale a părăsit țara noastră și că nu intenționează să se întoarcă în Rusia. ROC nu a primit nicio autorizație de la secretarul general de a comuniica ceva în acest sens".

Reuniunea olimpică, în cadrul căreia va fi aleasă noua conducere a ROC, este programată pentru 20 decembrie.

„ROC își desfășoară activitatea planificată, inclusiv raportarea Adunării Olimpice și pregătirile pentru alegeri. A fost stabilită o dată, a început procesul de nominalizare a candidaților pentru funcțiile de conducere. Aparatul ROC funcționează într-un mod avansat, eficiența operațională a organizației nu depinde de situația personală a secretarului general."

ROC a subliniat că, dacă va fi necesar, deciziile privind viitorul lui Davydova vor fi luate în conformitate cu statutul organizației și numai pe baza unor date verificate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.