Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al Federaţia Română de Schi o contrazice pe Ania Caill: 'Nu e adevărat ce spune, nu este locul ei, e realocat României, nenominal'

www.facebook.com
ania caill

Secretarul general al Federaţia Română de Schi-Biatlon, Puiu Gaspar, a declarat, miercuri, la Izvorani, că locul primit şi refuzat de România pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, la schi alpin, nu aparţine sportivei Ania Caill, fiind unul nenominal, realocat.

"Ceea ce se spune pe Facebook nu este real. Nu este adevărat, nu este locul Aniei Caill, este un loc realocat României pentru schi alpin, nenominal, pe cotă nominală. Noi, în baza statutelor, a regulamentelor şi a normelor pe care le avem, precum şi a criteriilor de selecţie şi de promovare la loturile naţionale şi olimpice, am alcătuit loturile pentru această participare la Jocurile Olimpice ştiind clar că nu avem decât un loc. Nu a adus ea un loc în plus. Este un adevăr fals pe care îl aruncă în media şi pe Facebook şi cred că supărarea este alta. Regulile sunt pentru toţi la fel, nu facem niciun fel de excepţie. La ora actuală acuză Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, care nu are nicio legătură cu nominalizările făcute de către comitetele directoare ale federaţiilor naţionale, care nu poate să decidă peste ceea ce a decis o federaţie naţională, şi nici ministerul. Şi le mulţumesc pe această cale pentru că au avut o poziţie corectă şi nu au făcut intervenţii pentru a obliga conducerea unei federaţii naţionale să ia o altă decizie. Noi rămânem consecvenţi în continuare pentru ca toţi sportivii să respecte regulamentele şi normele unei federaţii naţionale la care sunt afiliaţi", a declarat Gaspar, informează Agerpres.

Întrebat dacă acel loc a fost obţinut de România în urmă poziţiilor ocupate de Ania Caill în clasamentele internaţionale Gaspar a spus: "Nu, nu a fost, este un loc cotă, specific nenominal, se vede pe site-ul federaţiei internaţionale. Noi l-am refuzat pentru că nu avem sportivi eligibili la această dată, pentru că acreditările s-au făcut cu mult timp în urmă. Sportivii care participă sunt sportivi tineri. Maria Constantin este junioară şi îmi pare rău că se face comparaţie între un sportiv care concurează de peste 10-12 ani cu unul care concurează de doi ani. Noi avem nevoie în acest moment de linişte, pentru că aceşti tineri să meargă în spiritul olimpic pe care îl promovăm la Jocurile Olimpice de la Beijing şi se reprezinte cu cinste România în cea mai valoroasă competiţie a lumii".

Federaţia Română de Schi Biatlon a refuzat un loc la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie), obţinut la schi alpin de sportiva Ania Caill, a anunţat aceasta, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

''Federaţia Română de Schi Biatlon împreună cu Comitetul Olimpic Sportiv Român au refuzat locul suplimentar. Aceasta decizie este o mare lipsă de respect faţă de valorile sportive şi olimpice, faţă de sportivi, faţă de culorile ţării. Să nu duci la Olimpiadă pe cei mai buni şi să privezi Lotul Olimpic de încă un sportiv calificat este inadmisibil. Cu decizia asta au renunţat inclusiv la o bursă olimpică suplimentară pentru Olimpiada din Milano 2026'', a anunţat Caill.

Săptămâna trecută, Comitetul Director al Federaţiei Române de Schi Biatlon a anunţat, într-un comunicat, că îşi menţine decizia de a nu o selecţiona pe schioarea Ania Caill pentru Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie).

FRSB a precizat atunci că ''participarea sportivilor de performanţă la competiţiile majore de obiectiv, printre care şi Jocurile Olimpice de iarnă, se face urmare a respectării unui traseu de pregătire şi de competiţii asumat în planurile de pregătire aprobate de Comitetul Director, în concordanţă cu obiectivele şi cu strategia stabilite în Adunările Generale. Obţinerea calificării conform baremurilor stabilite de federaţiile internaţionale nu reprezintă un criteriu exclusiv, mai importantă fiind încadrarea în criteriile de eligibilitate şi respectarea statutului, a normelor, a regulamentelor şi a codului etic''.

Ania Monica Germaine Caill (26 de ani), sportivă născută în Franţa care reprezintă România, s-a arătat nemulţumită în mai multe rânduri de faptul că Federaţia Română de Schi Biatlon a decis să o trimită în locul ei la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing pe Maria Constantin, sportivă aflată pe locul 1.700 în clasamentul mondial.

Ania Caill a reprezentat România la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang din 2018 unde a obţinut locul 28 în proba de coborâre şi locul 36 la slalom super-uriaş.

La JO 2022, România va fi reprezentată de doi sportivi la schi alpin, Maria Constantin (slalom, slalom uriaş - feminin) şi Alexandru Ştefănescu (slalom, slalom uriaş - masculin). Delegaţia României pentru JO de la Beijing numără 22 de sportivi (8 la feminin, 14 la masculin), la şapte discipline sportive - sanie, bob, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, biatlon şi patinaj viteză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.