Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al Guvernului japonez Yoshihide Suga intră în cursa la succesiunea lui Shinzo Abe

upi.com
Shinzo Abe

Secretarul general al Guvernului japonez Yoshihide Suga intră în cursa la succesiunea lui Shinzo Abe, scrie duminică presa japoneză, iar competiţia în vederea înlocuirii celui mai longeviv premier nipon se intensifică, relatează Reuters, potrivit news.ro.

Yoshihide Suga, un vechi susţinător loial al lui Shinzo Abe dintr-un post-cheie în Guvern, a dezminţit că este interesat de funcţie, însă interviuri acordate mai multor publicaţii chiar înainte de demisia-surpriză a acestuia au atras atenţia.

Un guvern condus de Yoshihide Suga ar continua probabil politica de susţinere fiscală şi bugetară din ultimii opt ani ai mandatului lui Abe.

Anunţul demisiei lui Abe, vineri, din motive de sănătate, urmează să conducă la alegeri în vederea desemnării unui nou preşedinte al Partidului Liberal-Democrat (PLD).

Citește și: Gabriela Firea și Florentin Pandele, SHOW de zile mari: dansează pe melodia Jerusalema/ VIDEO

Preşedintele PLD este, teoretic, premierul Japoniei, din cauză că formaţiunea este majoritară în Camera inferioară a Parlamentului.

Contactat duminică de Reuters, cabinetul lui Suga nu a răspuns.

Yoshihide Suga intră astfel pe o listă lungă de candidaţi, pe care se află numele fostului ministru de Externe Fumio Kishida şi al fostului ministru al Apărării Shigeru Ishiba.

Ministrul Mediului Shinjiro Koizumi, în vârstă de 39 de ani, fiul fostului premier charismatic Junichiro Koizumi, a hotărât să nu intre în cursă şi să-l susţină pe ministru Apărării Taro Kono în cazul în care acesta candidează, potrivit postului NHK.

Fostul ministru de Interne Seiko Noda şi fostul ministru al Apărării Tomomi Inada sunt, de asemenea, interesaţi de post, potrivit presei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.