Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, uimit: Cum poţi avea 182 de propuneri de candidatură de la 80 de membri afiliaţi?

agerpres
LPF

Secretarul general al LPF, Justin Ştefan, contestă legitimitatea celor 182 de propuneri de candidatură pe care preşedintele FRF Răzvan Burleanu afirmă că le-a primit, spunând că se găseşte în posesia unui document de la Ministerul Justiţiei în care se precizează că federaţia are doar 80 de membri afiliaţi.

“Răzvan Burleanu a anunţat oficial, într-o acţiune de PR, că a primit până astăzi 182 de propuneri de candidatură din partea membrilor afiliaţi ai FRF pentru a participa la alegerile din 18 aprilie. Acum câteva zile am intrat în posesia unui document emis de Ministerul Justiţiei, în care este menţionată componenţa membrilor afiliaţi ai FRF potrivit datelor care figurează în Registrul naţional al persoanelor juridice fără scop patrimonial. Potrivit acestui document oficial, în componenţa FRF se regăsesc doar 80 de membri afiliaţi. Nu înţeleg cum poţi avea 182 de propuneri de candidatură de la 80 de membri afiliaţi?!”, a scris Justin Ştefan pe pagina sa de Facebook.

Oficialul LPF îl acuză pe Răzvan Burleanu de incompetenţă managerială, întrucât nu a actualizat componenţa FRF în perioada mandatului său. “Ca avocat, ridic următoarele probleme juridice:

- Este valabilă sau nu o propunere de candidatură venită din partea unei structuri sportive care nu se găseşte în componenţa FRF potrivit Registrului naţional al persoanelor juridice fără scop patrimonial?

- Structurile sportive care nu se găsesc în componenţa FRF potrivit datelor de la Ministerul Justiţiei, vor avea sau nu drept de vot la alegerile din 18 aprilie?

- De ce Răzvan Burleanu nu a luat nicio măsură, timp de 4 ani, pentru actualizarea componenţei FRF? Lipsa demersurilor pentru rezolvarea acestor probleme, afectează legalitatea şi transparenţa procesului electoral şi demonstrează incompetenţa managerială şi/sau reaua-credinţă a actualei conduceri a FRF.Am văzut că mai multe persoane vor să candideze la funcţia de Preşedinte al FRF. Mă întreb cui ar trebui să prezinte candidaţii programele lor electorale? Presupun că FRF ar fi trebui să aibă un răspuns la această întrebare cu doar 2 luni înainte de alegeri. Asta pentru că în decalogul fotbalului românesc se vorbeşte despre integritate şi bună guvernanţă, iar toţi candidaţii la alegerile din 18 aprilie ar fi trebuit să aibă şanse egale”, a mai scris Ştefan.

Preşedintel FRF, Răzvam Burleanu, a declarat vineri că 182 de membri ai federaţiei şi-au arătat susţinerea să fie reales în funcţie la alegerile din 18 aprilie, iar numărul acestora continuă să crească.

Răzvan Burleanu şi-a anunţat deja candidatura pentru un nou mandat la preşedinţia FRF. Bulreanu este în funcţie din 4 martie 2014, când l-a învins, în turul al doilea, pe fostul arbitru Vasile Avram, cu 113 voturi, din 175 exprimate.

Burleanu ar putea să-l aibă drept contracandidat pe şeful Comisiei Tehnice a UEFA, Ionuţ Lupescu, care a declarat că încă se gândeşte la o eventuală candidatură la preşedinţia federaţiei.

Până în prezent, fostul internaţional Marcel Puşcaş şi-a mai anunţat candidatura la conducerea FRF.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.