Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al MAE, Laura Chiorean, la Audienţa Generală a Papei Francisc

facebook.com
Papa Francisc

Secretarul general al MAE, Laura Elena Chiorean, a participat miercuri la Audienţa Generală a Papei Francisc, alături de o delegaţie română, potrivit agerpres.ro.

Potrivit unui comunicat al MAE din delegaţie au mai făcut parte ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, Liviu-Petru Zăpîrţan, directorul general al Romfilatelia, Cristina Popescu, şi membrii "Cvartetului Transilvan".

Citește și: Rareș Bogdan atacă dur Guvernul:’Mâncăm o șaorma, nu luăm autobuze turcești de tip cratiță’

La finalul audienţei generale, Papa Francisc a salutat delegaţia română şi a avut un scurt dialog cu secretarul general al Ministerului Afacerilor Externe, care a exprimat emoţia şi bucuria cu care Sfântul Părinte este aşteptat în România şi a subliniat atenţia acordată de autorităţile române pregătirii vizitei apostolice. Papa Francisc a exprimat mulţumiri şi a transmis faptul că aşteaptă cu nerăbdare să vină în România.

Citește și: Victor Ponta aruncă-n aer o viitoare alianță: Nu vom susține o asemenea formulă

Secretarul general al MAE a oferit Sfântului Părinte un album despre istoria diplomaţiei româneşti, amintind, în context, că anul viitor se vor împlini 100 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Sfântul Scaun. Totodată, în calitatea sa de vicepreşedinte al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România, doamna Laura Chiorean i-a oferit Papei un simbol al acestei organizaţii cu o lungă tradiţie în sprijinirea persoanelor vulnerabile, faţă de care Sfântul părinte a manifestat o atenţie particulară.

Citește și: PSD își joacă ultimele cărți- Ce se va construi în România

Secretarul general al MAE a mai participat miercuri la concertul de gală susţinut de "Cvartetul Transilvan" în onoarea călătoriei apostolice a Papei Francisc în România, în prezenţa unor înalţi oficiali ai Sfântului Scaun şi a corpului diplomatic acreditat la Vatican. În cadrul concertului, organizat de Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun în Biserica "Trinita dei Monti", de lângă Piaţa Spaniei, un loc emblematic pentru Roma, celebrul cvartet a prezentat piese reprezentative din repertoriul universal şi suite româneşti din Transilvania, Muntenia şi Moldova care i-au adus o binemeritată faimă, fiind aclamat de cei prezenţi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.