Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al NATO vorbește despre rolul României în Alianță: Mulțumim României pentru ceea ce face

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, i-a acordat un interviu jurnalistului Antena 3, Radu Tudor, în cadrul emisiunii ”Punctul de Întâlnire”. Acesta a spus că România este un membru valoros al Alianței și mulțumește țării noastre pentru modul în care își îndeplinește rolul.

Citește și: Moment HALUCINANT în PSD: cum pedepsește Liviu Dragnea TRĂDAREA lui Mihai Tudose/FOTO

”România este un aliat foarte valoros, care contribuie la securitatea comună în multe moduri. Aici, în România, voi investiţi mai mult în apărare, găzduiţi o brigadă multinaţională în Craiova, găzduiţi un site de apărare balistică , în cadrul programului de apărare balistică a NATO. Aveţi un rol cheie în regiunea Mării Negre. Lucraţi alături de aliaţi şi, prin acest lucru, facilitaţi prezenţa sporită a NATO pe uscat dar şi pe mare şi în aer, cu un control aerian sporit, pe mare cu o prezenţă sporită în Marea Neagră. Voi contribuţi la misiunile NATO din Afganistan, în Polonia, în cadrul uui grup militar de acolo. România contribuie în multe moduri şi îi mulţumesc ROmâniei pentru angajamentul puternic în cadrul Alianţei.”, a spus Stoltenberg.

Secretarul general al NATO a precizat că situația de la Marea Neagră este una complicată, dar se promovează dialog cu Rusia pentru a se evita un nou război rece.

”NATO şi-a sporit prezenţa în regiunea Mării Negre, la sol, spre exemplu cu prezenţa multinaţională din Craiova. Am sporit controlul aerian şi prezenţa maritimă cu ajutorul navelor din partea statelor aliate în Marea Neagră. Cercetăm şi alte măsuri pentru a ne spori prezenţa în această regiune pentru că trebuie să menţinem măsuri credibile de descurajare şi în zona Mării Negre. Sunt trei state, România, Bulgaria şi Turcia, care fac parte din prezenţa NATO în regiunea Mării Negre. În acelaşi timp, nu ne dorim un nou Război Rece, o nouă cursă a înarmării cu Rusia. Aşa că avem o abordare dublă în ceea ce priveşte relaţia cu Rusia. Suntem fermi, suntem puternici, dar încercăm să purtăm un dialog cu Rusia, să îmbunătăţim relaţiile cu Rusia şi să reducem tensiunile.”, a mai spus acesta.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.