Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU anunță un SCENARIU DE COȘMAR: 'RĂZBOIUL e la o scânteie distanță'

armata soldati razboi militari

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a declarat luni că este îngrijorat de posibilitatea unei confruntări directe între Israel şi mişcarea Hezbollah din Liban, relatează Reuters.

Într-o declaraţie acordată presei în capitala Portugaliei, Lisabona, oraşul său natal, Guterres a afirmat că ultimele semnale din partea Israelului şi a mişcării Hezbollah, susţinută de Iran, au arătat voinţa ca acest lucru să nu se întâmple, însă "uneori este suficientă o scânteie pentru ca un astfel de conflict să izbucnească", scrie agerpres.ro.

Citește și: Se anunță proteste de amploare: Ce sindicate cer pensionarea cu trei ani mai devreme față de vârsta standard

Hezbollah a transmis săptămâna trecută că ar putea acţiona împotriva instalaţiilor de petrol ale Israelului dacă va fi necesar, într-o dispută maritimă pe teme de energie între Liban şi Israel.

Oficiali americani au mediat între cele două ţări după intensificarea tensiunilor, care au implicat şi o dispută privind un zid de la frontieră şi dezvoltarea arsenalului Hezbollah.

Citește și: Încă o promisiune din partea Guvernului Dăncilă: Ce se va întâmpla cu banii pentru concediile medicale

"Sunt profund îngrijorat în legătură cu escaladările greu de anticipat din întreaga regiune", a spus Gutteres, făcând de asemenea referire la îngrijorările Israelului în legătură cu diferite miliţii din Siria care se apropie de frontierele sale.

"Cel mai rău coşmar ar fi o confruntare directă între Israel şi Hezbollah. Nivelul distrugerilor din Liban ar fi absolut devastator, prin urmare sunt multe motive de îngrijorare în legătură cu această situaţie", a adăugat el.

Citește și: Lovitură grea pentru “Regele maneliştilor”: A fost condamnat la închisoare cu executare- Decizia este definitivă

Puternica mişcare şiită face parte din coaliţia de guvernare din Liban. Israelul consideră Hezbollah drept cea mai mare ameninţare de securitate de la frontierele sale.

Hezbollah a apărut în anii '80 ca o mişcare de rezistenţă împotriva ocupaţiei israeliene din sudul Libanului. Cele două părţi rămân inamici înverşunaţi, însă nu a mai existat niciun conflict major între ele de la războiul de o lună din 2006.

Citește și: Mare bucurie în familia Băsescu: EBA a confirmat totul – Ce reacție a avut Traian Băsescu .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.