Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU cere 'canale de comunicare întărite' în legătură cu problema nord-coreeană

Daily Star
Trump Kim Coreea

Secretarul general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut apel vineri la părţile implicate în criza nord-coreeană să deschidă ''canale de comunicare întărite'' pentru o soluţie politică, apel lansat în cadrul unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU, relatează AFP.

Reuniunea, organizată de preşedinţia japoneză în exerciţiu a Consiliului de Securitate al ONU, are loc în prezenţa secretarului de stat american, Rex Tillerson, şi, fapt rar, a ambasadorului nord-coreean pe lângă ONU, Ja Song Nam.

Guterres a afirmat în faţa Consiliului că este ''foarte preocupat în legătură cu riscul unei confruntări militare'' în Peninsula Coreeană. Mai multe teste nucleare au fost efectuate în acest an ''fără o notificare a securităţii maritime şi aeriene''.

''Este timpul să restabilim canale de comunicare întărite, inclusiv între coreeni şi între militari'', a subliniat secretarul general al ONU. Unul dintre adjuncţii săi, americanul Jeffrey Feltman, responsabil cu problemele politice, a efectuat recent o rară vizită de cinci zile la Phenian.

Guterres şi-a reafirmat disponibilitatea de a îndeplini rolul de mediator în această criză, considerată cea mai periculoasă din lume în prezent.

În 2017, Consiliul de Securitate al ONU a impus în două rânduri sancţiuni economice severe împotriva Coreii de Nord: în august, după tirurile cu rachete intercontinentale, şi în septembrie, după un test nuclear. Această ţară este acum privată de veniturile provenite din exporturile de cărbune, fier, peşte, textile, şi importurile sale de petrol au fost limitate, iar întreprinderile comune cu nord-coreenii sunt interzise.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.