Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU cere o anchetă independentă cu privire la raidul aerian din Libia

novinte.com
antonio guterres

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, cere ''o anchetă independentă cu privire la circumstanţele'' raidului aerian de marţi seara din Libia soldat cu moartea a 44 de migranţi, a anunţat miercuri purtătorul de cuvânt al lui Guterres, Stephane Dujarric, transmite AFP, potrivit agerpres.ro.

Acesta a subliniat că autorii atacului "trebuie aduşi în faţa justiţiei", menţionând că "Naţiunile Unite au furnizat părţilor în conflict localizarea exactă a centrului de detenţie" unde erau migranţii pentru a evita ca aceştia să fie luaţi drept ţintă.

Citește și: Surpriză TOTALĂ pe piața pensiilor private - Ce s-a întâmplat în luna mai cu activele fondurilor

Evenimentul "subliniază urgenţa de a le furniza adăposturi sigure tuturor refugiaţilor şi migranţilor până când cererile de azil ale acestora sunt acceptate sau până când aceştia sunt repatriaţi în siguranţă" în ţările de origine, a mai spus purtătorul de cuvânt.

Citește și: ALERTĂ - CCR a admis conflictul Parlament - ÎCCJ pe completurile specializate

Potrivit Misiunii ONU în Libia, MANUL, bilanţul atacului de marţi seara de la Tajoura, în estul capitalei Tripoli, este de cel puţin 44 de migranţi ucişi şi peste 130 răniţi grav. Atacul nu a fost revendicat, însă guvernul de uniune naţională (GNA) a denunţat într-un comunicat o "crimă odioasă", acuzând forţele rivale ale liderului autoritar mareşal Khalifa Haftar că a fost vorba de un atac premeditat.

Forţele pro-Haftar au lansat la începutul lunii aprilie o ofensivă pentru cucerirea Tripoli, unde se află sediul GNA al premierului Fayez al-Sarraj, recunoscut de comunitatea internaţională.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.