Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU face appeal la evitarea violențelor în Venezuela: 'Este regretabilă orice pierdere de vieţi omeneşti'

Time
Antonio Guterres

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, face un apel puternic la evitarea violenţei în Venezuela, a afirmat un purtător de cuvânt al organizaţiei vineri, după ce a avut loc primul incident, soldat cu victime, în contextul eforturilor de a aduce ajutoare umanitare în ţara sud-americană, în pofida opoziţiei preşedintelui Nicolas Maduro, relatează agenţia Reuters, potrivit agerpres.ro.

Citeste si O copie a dosarul Tel Drum, în care este cercetat Liviu Dragnea, a fost trimisă Secției pentru Magistrati - Anunțul făcut de Nistor Călin

''Este regretabilă orice pierdere de vieţi omeneşti'', a declarat purtătorul de cuvânt al ONU Stephane Dujarric presei. ''Privind în perspectivă, secretarul general face un apel puternic la evitarea violenţei'', a adăugat purtătorul de cuvânt.

Liderul opoziţiei venezuelene Juan Guaido a promis că va aduce ajutoare străine din ţările vecine sâmbătă şi a făcut apel la forţele de securitate să nu se supună ordinelor lui Maduro şi să lase ajutoarele să intre în ţară, care se confruntă cu o penurie de alimente şi medicamente.

Organizaţia neguvernamentală pentru apărarea drepturilor omului Kapé Kapé a declarat pentru AFP că două persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 15 au fost rănite vineri în confruntări cu armata în sud-estul Venezuelei, la graniţa cu Brazilia, în timp ce încercau să-i împiedice pe militari să blocheze o rută pentru intrarea ajutorului umanitar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.