Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU salută eliberarea mai multor opozanţi din Etiopia

Time
Antonio Guterres

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a salutat vineri eliberarea "mai multor deţinuţi, inclusiv personalităţi cheie ale opoziţiei" din Etiopia, solicitând să "se profite de această măsură importantă de încredere" pentru încetarea ostilităţilor, transmite AFP.

Este necesar să se procedeze la "o încetare de durată a focului" şi să se lanseze "un proces naţional de dialog şi reconciliere credibil şi incluziv", a subliniat Antonio Guterres într-un comunicat.

Referindu-se la o discuţie recentă cu premierul Abiy Ahmed, Antonio Guterres a subliniat că se aşteaptă acum la o îmbunătăţire semnificativă a accesului umanitar în toate zonele afectate de conflict.

În ultimele luni, ONU s-a plâns în mod repetat de blocada impusă regiunii Tigray care împiedică sosirea ajutoarelor umanitare la cei şase milioane de locuitori ai săi, potrivit Agerpres.ro.

Frontul de Eliberare a Poporului din Tigray (TPLF), partidul care a condus efectiv Etiopia timp de aproape 30 de ani, a pus mâna pe arme după ce premierul Abiy Ahmed a trimis armata federală în Tigray în noiembrie 2020 pentru a destitui autorităţile regionale, provenite din TPLF, care i-au contestat autoritatea şi pe care l-a acuzat că a atacat baze militare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.