Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul General al Partidului Forța Națională, Mircea Găinușă: România a încetat să mai fie o democrație

Forta Nationala
Forta Nationala

Secretarul  General al Partidului Forța Națională, Mircea Găinușă, a apreciat, într-un comunicat de presă, că „locatarul de la Cotroceni disprețuindu-i pe români a instaurat în România dictatura personală”, respectiv „Constituția a fost anulată de către Klaus Werner Iohanis, împingînd astfel țara noastră spre izolare internațională, criză guvernamentală și incertitudine administrativă”.

„Locatarul de la Cotroceni disprețuindu-i pe români a instaurat în România dictatura personală. Constituția a fost anulată de către Klaus Werner Iohanis, împingînd astfel țara noastră spre izolare internațională, criză guvernamentală și incertitudine administrativă. Curtea Constituţională a stabilit, pe 24 februarie 2020, că există conflict juridic între preşedinte şi Parlament privind desemnarea liderului PNL, Ludovic Orban, în funcţia de premier, constatând că desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui nou Guvern. Conform motivării deciziei, președintele nu a respectat spiritul Constituției.

Totodată, în decizie se precizează că această nominalizare nu poate fi considerată „prima propunere”.

Citește și: Explicațiile lui Alexandru Rafila - Cum se transmite COVID-19 și care sunt ultimele tratamente

Analizând motivarea deciziei prin care a fost admis conflictul dintre Președinte și Parlament în privința desemnării lui Ludovic Orban pentru funcția de premier, este evident faptul că şi desemnarea de către preşedintele KLAUS-WERNER IOHANNIS a domnului Vasile-Florin Cîţu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru prin Decretul nr. 137 din 26 februarie 2020 publicat în Monitorul Oficial nr. 157 din 26 februarie 2020, este de asemenea ilegală şi neconstituţională deoarece şi această desemnare s-a făcut cu încălcarea dispozițiilor art.103 alin.(1) din Constituție, contrar scopului pentru care a fost instituită, întrucât desemnarea candidatului la funcţia de prim-ministru trebuie să aibă ca scop asigurarea coagulării unei majorităţi parlamentare în vederea formării unui nou Guvern

Partidul Forța Națională, ca partid al națiunii române care luptă pentru redarea demnității și prosperității românilor este singura formaţiune politică care a sesizat încălcarea de către preşedintele KLAUS-WERNER IOHANNIS, repetată şi in mod identic, a Constituţiei României cu ocazia desemnării domnului Vasile-Florin Cîţu în calitate de candidat la funcţia de prim-ministru,

Partidul FORŢA NAŢIONALĂ a înaintat o petiţie în acest sens Avocatului Poporului, care, în absenţa sesizării de către preşedintele camerei Deputaţilor sau a preşedintelui senatului a CCR, rămâne singura instituţie abilitată să sesizeze CCR pe această speţă. Rămâne de văzut dacă instituția Avocatul Poporului este interesată de revenirea la democrație și v-a da curs solicitării venită din partea partidului Forţa Naţională, întrucât motivele enumerate în această petiţie sunt identice cu cele relevate în motivarea CCR”, se arată într-un comunicat de presă al Secretarul  General al Partidului Forța Națională, Mircea Găinușă.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.