Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al PSD denunţă un 'fenomen de bullying': 'Este o formă extremă a urii și a agresiunii care nu poate fi tolerată într-o democrație'

Inquam Photos - George Călin
Inquam Viorica Dăncilă Mihai Fifor

Senatorul Mihai Fifor, secretarul general al PSD, denunţă agresarea pe criterii politice a simpatizanţilor PSD. Acesta condamnă "discursul urii" şi face apel la victime să semnaleze autorităţilor incidentele.

"Am primit multe mesaje de la alegători în decursul acestei zile, care ne semnalează un fenomen de bullying fără precendent. Oameni care și-au declarat intenția de vot pentru un partid sau un candidat au fost agresați atât verbal, cât și fizic.

Facem un apel la stoparea agresiunii și a discursului bazat pe ură, precum și a oricărei acțiuni menite să descurajeze votul. Hărțuirea celor care și-au declarat opțiunea politică este un gest inacceptabil. Este nedemocratic și lezează principiul la liberă exprimare.

S-au petrecut multe incidente în ultimele zile pornite de la exprimarea opțiunii politice de către cetățenii români, ajungându-se chiar până la moartea unui om. Este o formă extremă a urii și a agresiunii care nu poate fi tolerată într-o democrație și într-un stat membru al UE.

Îndemnăm cetățenii care sunt victime ale acestor tipuri de agresiune și intimidare să semnaleze autoritățile și să continue să-și exercite dreptul fundamental de a vota", scrie Mihai Fifor pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.