Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul județului Olt, trimis în judecată de DNA

www.cugetliber.ro
justiție, judecată

Secretarul judeţului Olt, Gabriel Buleteanu, a fost trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, în dosarul în care fostul primar al municipiului Caracal, Gheorghe Anghel, este acuzat de fapte de corupţie săvârşite în perioada 2009 - 2012, prejudiciul fiind stabilit la 5 milioane de lei. 

Gabriel Buleteanu a fost, până în 2014, consilier juridic în cadrul Primăriei Caracal şi şeful Serviciului Juridic-Contencios din cadrul Primăriei Caracal. 

Potrivit unui comunicat al DNA, Gabriel Buleteanu, funcţionar public având calitatea de şef al Serviciului Juridic - Contencios din cadrul Primăriei municipiului Caracal, la data faptei, a fost trimis în judecată "pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit". 

Gheorghe Anghel, fost primar al municipiului Caracal, a fost trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată (1.011 acte materiale). 

În acelaşi dosar au mai fost trimise în judecată alte 16 persoane, dar şi mai multe societăţi comerciale, pentru fapte săvârşite între anii 2009 şi 2012. 

Majoritatea celor trimişi în judecată în dosarul instrumentat de DNA au fost judecaţi într-un alt dosar, cu un prejudiciu tot de 5 milioane lei, instrumentat de DIICOT - Biroul Teritorial Olt. 

Dosarul instrumentat de DIICOT s-a judecat pe fond la Tribunalul Olt iar pe 31 iulie a avut loc pronunţarea în cauză, Gheorghe Anghel fiind condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, la aceeaşi pedeapsă fiind condamnate şi Maria Tudor, Natalia Olaru, Maria Coşoveanu şi Elena Neculăiţă. Alţi nouă inculpaţi din dosar, majoritatea trimişi în judecată şi în dosarul instrumentat de DNA, au primit pedepse cu suspendare ori au fost achitaţi. Pentru mai multe dintre faptele de care au fost invinuiţi, instanţa a stabilit că a intervenit prescripţia. 

Gheorghe Anghel a fost primar al municipiului Caracal timp de 28 de ani, dintre care 16 ani după 1989. Ultimul său mandat de primar s-a încheiat în vara anului 2012. 

Săptămâna trecută, Gheorghe Anghel a mai fost condamnat la o pedeapsă de trei ani şi jumătate de închisoare cu executare în dosarul privind finanţarea ilegală a echipei locale de fotbal.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.