Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul Trezoreriei SUA confirmă că impozitul pe companii va fi redus la 15%

foxnews.com
trump semneaza

Secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a confirmat că, în planul de reformă fiscală ce urmează a fi prezentat miercuri după-amiază de administraţia Trump, impozitul pe companii va fi redus până la 15%, de la 35% în prezent, informează AFP. Într-un interviu acordat CNBC, Steven Mnuchin a refuzat să ofere detalii concrete cu privire la măsurile preconizate de administraţia Trump, declarând doar că "va fi cea mai mare reducere de taxe şi cea mai mare reformă fiscală din istoria SUA". De asemenea, Mnuchin a spus că există un acord fundamental între administraţia Trump şi Congres cu privire la obiectivele reformei fiscale, urmând ca detaliile să fie stabilite ulterior.

Atunci când Donald Trump a evocat prima dată ideea unei reduceri a impozitului pe companii la 15%, majoritatea analiştilor a estimat că o astfel de măsură va duce la creşterea deficitului. Deocamdată, nu este clar cum vor fi crescute veniturile la buget pentru a se compensa reducerile de taxe avute în vedere de Trump.

Steven Mnuchin nu a oferit măsuri concrete prin care administraţia Trump va compensa reducerea impozitului pe companii, dar a subliniat că o taxă controversată pe importuri, cum au propus anterior republicanii, nu a fost inclusă în planul de reformă fiscală al Casei Albe. "Nu credem că funcţionează în forma actuală şi vom continua să avem discuţii pentru o reformulare", a spus Mnuchin, anunţă Agerpres.

Steven Mnuchin şi directorul Consiliului Economic Naţional de la Casa Albă, Gary Cohn, urmează să ofere mai multe detalii cu privire la acest plan în cursul zilei de miercuri. Propunerile Casei Albe mai au de parcurs un drum lung înainte de a deveni lege, chiar dacă republicanii controlează atât Camera Reprezentanţilor, cât şi Senatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.