Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretele candidaturii primului român la șefia Parlamentului European / FOTO

Laurentiu Rebega conf

Europarlamentarul Laurențiu Rebega, primul român care candidează la președinția Parlamentului European, a anunțat astăzi într-o conferință de presă la Bruxelles platforma pe baza căreia și-a asumat această candidatură. Alături de Rebega au fost prezenți la conferința de astăzi Ludovic de Danne, secretarul general al Grupului Europa Națiunilor și Libertății și Edouard Ferrand, vicepreședinte al Grupului.

”Europa se confruntă astăzi cu provocări ieșite din comun. Există riscuri, amenințări, dar există și oportunități. Au existat tulburări întotdeauna, dar instabilitatea lumii noastre pare să crească gradual, de la an la an, iar cetățenii simt că ne aflăm într-o criză al cărei capăt nu îl vedem”, a declarat Rebega la începutul conferinței.

El a adăugat că în ultima decadă și mai ales în trecutul apropiat, Uniunea Europeană s-a confruntat și încă se confruntă cu o serie de crize economice, sociale și politice complicate, iar instituțiile europene nu au venit cu soluții sustenabile pentru aceste crize, ci doar au oferit paliative. ”Deciziile Parlamentului European sunt departe de înțelegerea majorității cetățenilor. Birocrația PE acționează ca un nivelator fără să ia în considerare contextele particulare ale comunităților. Mecanismele de luare a deciziilor în PE sunt împovărătoare, rigide și, ca urmare, deciziile sunt greu de corectat”, a mai explicat Rebega.

Acesta a anunțat oficial în cadrul conferinței de la Bruxelles că Grupul Europa Națiunilor și Libertății i-au încredințat candidatura la președinția Parlamentului European. ”Pentru mine a fost o decizie dificilă. Sunt un politician tânăr, sunt la primul mandat de europarlamentar și vin dintr-o țară unde nu am un partid puternic care să îmi susțină acțiunile. Totuși, după 10 ani ca membru în UE, România este încă una din cele mai sărace țări din Europa, iar oamenii din țara mea sunt din ce în ce mai eurosceptici. România se schimbă, așa cum Europa se schimbă! Am luat această decizie deoarece sunt îngrijorat de distanța crescândă între instituțiile europene și interesul cetățenilor”, și-a motivat Rebega candidatura.

Rebega a mai spus în cadrul conferinței că este convins că toate grupurile politice, indiferent de orientare, caută un Parlament European mai democratic: ”Multe din deciziile PE nu sunt prezentate în mod transparent cetățenilor și sunt atât de tehnice încât nu pot fi înțelese de oamenii obișnuiți. Sunt convins că toți europarlamentarii ar susține un nivel mai mare de transparență. Mai mult, cred că o Europă mai bună poate fi construită numai cu națiuni puternice. Națiuni cooperante, nu națiuni dominate!”.

”Prin candidatura mea, pledez pentru o mai mare deschidere în angajamentul față de cetățenii noștri. Acest lucru, în mod evident, include activitatea noastră, munca tuturor asistenților și a staff-ului din Parlament, care este esențială pentru buna sa funcționare. Noi toți trebuie să lăsăm deoparte diferențele noastre politice și culturale și să gândim în mod sincer de ce ne aflăm aici. Suntem aici ca să ne reprezentăm cetățenii, nu un bloc politic ideologic, desfășurat de două grupuri puternice în conflict unul cu celălalt”, a mai spus Laurențiu Rebega în finalul conferinței.

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.