Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretele medicului Vlad Ciurea: ALIMENTELE ESENȚIALE pentru sănătatea creierului

Digi 24
Vlad Ciurea, medic

Profesorul Vlad Ciurea atenționează că până și tinerii sănătoși trebuie să acționeze preventiv atunci când vine vorba de sănătatea lor. Acesta spune că alimentația corectă, somnul, socializarea și permanenta stimulare a creierului sunt secretele unei vieți fericite.

"Chiar dacă „suntem bine” și „suntem tineri”... Întotdeauna e bine să previi! Sunt foarte multe lucruri care depind de noi. Putem să ne îngrijim și de fizic, și de psihic, dacă ne dorim cu adevărat. Câteva recomandări pe care le reiau: Ce alimente sunt recomandate pentru creier? Carne slabă (pește, curcan), legume, fructe. Verdețuri. (Suntem și în Postul Nașterii Domnului). Totul cât mai proaspăt, cât mai puține produse congelate și procesate. Dulciuri: miere sau ciocolată amăruie. Odihnă (VITAL!), oxigen, apă, mișcare în parc, în natură. Socializare. Pe cât posibil, cu persoane pozitive. Renunțarea la programele de știri care induc panică și anunță numai nenorociri. Înlocuirea lor cu documetare despre lumea largă sau despre natură. Sau cu lecturi. Sau cu rebus.

Optimism. Zâmbet. Și un proverb arab: „Cel care are sănătate, are speranţă; iar cel care are speranţă, are totul”! Sănătate!", scrie Vlad Ciurea pe Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.