Secretele vedetelor: Cum sa evitam indigestiile si kilogramele in plus de Craciun

Autor: A. Dumitrescu, Redactor

Publicat: 24-12-2014

Actualizat: 24-12-2014

Article thumbnail

Sursă foto: stiripesurse.ro

Mesele de Craciun cu preparate traditionale pot da multe batai de cap persoanelor care tin la silueta. Insa kilogramele in plus si indigestiile pot fi evitate. Cori Gramescu, antrenoarea vedetelor, dezvalui secretele acestora pentru a trece peste perioada Sarbatorilor in mod sanatos si fara eforturi drastice.

„Pentru Craciun, putem apela la curcan sau vita pentru a reduce din continutul de grasimi. De exemplu, sarmalele se pot face din amestec de pulpa de porc si vita, fara grasime animala adaugata sau afumatura. In plus, se pot prepara mai sanatos, prin fierbere in apa si suc de rosii.

Un truc foarte util este sa asociem friptura traditionala cu o varietate de salate de legume in locul cartofilor prajiti sau la cuptor.

Friptura de curcan la cuptor este o alternativa foarte buna la friptura de porc, iar salata de boeuf poate fi facuta cu maioneza de casa cu continut redus de ulei.

De asemenea, e indicat sa preparam piftia din carne de curcan si nu de porc si sa adunam grasimea in exces de pe suprafata gelatinei.

Prajiturile pot fi completate cu fructe de sezon precum portocale, mandarine, ananas si papaya, care ajuta la eficientizarea digestiei.

Bineinteles, daca vom respecta si marimea portiilor, ne va ajuta sa nu ne ingrasam excesiv in perioada sarbatorilor”, declara Cori Gramescu potrivit perfecte.ro.

Google News
Comentează
Articole Similare
Parteneri