Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretomania bate războiul: un fost consilier de-al lui Putin, suferind de o boală rară, a fost externat pe ascuns de la o clinică din Italia

Twitter
Anatoli Ciubais

Fostul reprezentant special al preşedintelui rus Vladimir Putin pe lângă organizaţiile internaţionale, Anatoli Ciubais, care a demisionat şi a plecat în Occident din cauza războiului în Ucraina, ar fi părăsit duminică spitalul italian unde fusese internat pentru tratament, a relatat duminică presa italiană, citată de Reuters şi The Moscow Times.

Potrivit The Moscow Times, cu referire la ziarul La Repubblica, Ciubais - fost şef al 'Rosnano+ - ar fi fost externat din clinica Mater Olbia din Sardinia.

Citește și: Șeful serviciilor militare din Ucraina a dat bomba, în direct, în România: Rusia nu mai pot continua asaltul din țara vecină

Surse apropiate lui Anatoli Ciubais (67 de ani) au indicat la începutul lunii august pentru Reuters că fostul consilier al lui Vladimir Putin a fost spitalizat în Europa din cauza unei boli autoimune inflamatorii acute rare.

Potrivit acestor surse, Anatoli Ciubais ar suferi de sindromul Guillain-Barre, o afecţiune rară a sistemului nervos periferic, provocată de sistemul imunitar. Circulaseră zvonuri despre o presupusă otrăvire a sa. Cotidianul italian La Repubblica scrie că rezultatele analizelor sale toxicologice nu sunt încă disponibile, dar ţinându-se cont de reacţia luii Ciubais la tratament, medicii estimează că ar fi vorba într-adevăr de sindromul Guillain-Barre. "Se simte mai bine", anunţă ziarul, adăugând că Anatoli Ciubais a părăsit spitalul "fără să fi fost ajutat" şi ar fi plecat la Frankfurt pentru reabilitare.

Spitalul nu a răspuns imediat unei solicitări de comentarii din partea Reuters. Ciubais a fost spitalizat la sfârşitul săptămânii trecute, după ce venise în Italia din Cipru în vacanţă. Soţia sa, Avdotia Smirnova, i-a relatat cunoscutei prezentatoare tv ruse Ksenia Sobceak despre deteriorarea bruscă a stării de sănătate a soţului ei.

Ciubais, care provine la fel ca majoritatea apropiaţilor preşedintelui rus din Sankt Petersburg, a fost consilierul lui Putin până în ultimul moment şi a demisionat după plecarea sa intempestivă din Rusia.

Anatoli Ciubais, considerat un apropiat al lui Vladimir Putin, este o personalitate politică bine cunoscută în Rusia. El a ocupat funcţii înalte în stat de la începutul anilor 1990, când a condus privatizarea sub preşedintele Boris Elţin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.