Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretul japonezilor pentru sănătate și viață lungă

EXQUIS
MANCARE

Sănătatea și longevitatea japonezilor sunt de notorietate mondială.  Niponii au ajuns de la nația cu cea mai scăzută speranță de viață în perioada post-belică, la o longevitate record în zilele noastre datorită unor obiceiuri foarte sănătoase, potrivit tabu.ro.

În ce privește hrana, se pune accentul pe calitate, nu pe cantitate. Japonezilor le place să consume hrană delicioasă, dar în porții mici și echilibrate. Tonkatsu, tenpura, shabu shabu și supa miso sunt toate feluri de mâncare ce implica fierberea, gătitul lent, fermentarea (mai puțin prăjitul în ulei), și care se consumă cu moderație. Supa (udon, miso soup) este nelipsită de la masa japonezilor.

Carnea, grăsimile, produsele lactate și zahărul nu se află printre preferințele culinare ale niponilor, iar pâinea este înlocuită de japonezi cu orezul, care are mai puține calorii decât pâinea sau pastele.

Există totuși un preparat care îi ajută să-și prelungească speranța de viață, potrivit Daily Mail. Potrivit unui studiu recent, adulții de vârstă mijlocie care mănâncă regulat pastă miso adăugată la sushi și supe trăiesc mai mult. Cercetătorii japonezi au urmărit obiceiurile culinare a aproape 100.000 de japonezi timp de 15 ani. Cei care au mâncat produse din soia fermentate – cum ar fi miso și natto – își reduc riscurile de a muri mai devreme cu 10%.

Cercetătorii spun că este probabil să se datoreze faptului că aceste produse au un conținut ridicat de compuși benefici care ajută la menținerea colesterolului stabil, de exemplu.

Miso este un condiment tradițional japonez produs prin fermentarea soia cu sare și kōji și uneori orez, orz, alge marine sau alte ingrediente. Nattō este o mâncare tradițională japoneză făcută din boabe de soia fermentate. Este produs prin fermentație, prin adăugarea bacteriei Bacillus subtilis var. natto la boabele de soia fierte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.