Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretul succesului în recuperare medicală: kinetoterapie performantă și psihologia pacientului

Pacienții care au suferit traumatisme sau operații oncologice, care suferă de boli degenerative, ce le reduc mobilitatea și le scad dramatic calitatea vieții pot fi recuperați, cu rezultate remarcabile, dacă pe lângă terapia durerii, primesc și terapia minții, a sufletului.

Succesul în recuperarea medicală vine atunci când forța musculară crește în armonie cu dorința de viață, oricât de afectați ori deprimați ar fi pacienții. Dacă internarea într-un spital este apăsătoare, generatoare de temeri, de disconfort, de stres, recuperarea devine dificilă, dacă nu chiar imposibilă.

În București, există un spital de recuperare medicală în care psihologia pacientului ocupă un rol definitoriu. Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală, Îngrijiri Paliative și Geriatrie este construit de la zero de către psihologul Alina Ion, care ani de zile a îngrijit la domiciliu pacienți imobilizați la pat, în faze terminale ale unor boli incurabile, mulți dintre ei chiar în stare vegetativă internați în spitale publice, dar abandonați în voia sorții. De aici a venit și decizia de a ridica propriul centru medical, în care pacienții să fie încurajați să-și dorească să trăiască, iar nu să fie considerați niște poveri, care trebuie suportate până la finalul vieții.

La Spitalul Sfântul Sava, atmosfera este una familială, relația dintre pacienți și echipa medicală fiind specială, deschisă și caldă. Se pare că acesta este secretul succesului acestui centru, care se poate lăuda cu performanțe remarcabile în recuperarea medicală, într-un timp scurt.

Unul dintre specialiștii în kinetoterapie ai Spitalului Sfântul Sava, Valentin Marcu, ne povestește că programul de recuperare se bazează pe creșterea forței  musculare. Indiferent că au suferit accidente vasculare sau diverse traumatisme, creșterea forței musculare reprezintă cel mai important obiectiv în recuperarea medicală a pacienților.

Valentin Marcu, kinetoterapeut: Cei mai în vârstă ne numesc ”nepoți”, iar la rândul nostru le spunem că sunt bunicii noștri și îi tratăm ca pe membrii familiei noastre

Se începe cu evaluarea pacientului de către medicul de recuperare și unul dintre șefii de tură kinetoterapie. După evaluarea principală, când ajunge pentru prima oară în sala de recuperare, pacientul mai primește o evaluarea din partea kinetoterapeutului la care a fost repartizat. Așadar, chiar dacă avem deja obiectivele stabilite de către medic, le ajustăm după cea de-a doua evaluare, în funcție de nevoile fiecărui pacient și începem programul de recuperare.

Facem recuperare medicală după accidente vasculare, truamatisme provocate prin cădere, accidente de muncă, accidente rutiere, pentru toate bolile degenerative, precum coxartroze, gonartotze, recuperare după protezare de șold, de genunchi, diverse fracturi. Am întâlnit, la Spitalul Sfântul Sava, toate fracturile posibile și nu ne mai sperie nimic, pentru că știm să le tratăm pe toate.

Avem în îngrijire inclusiv pacienți oncologici, la care trebuie să menținem mobilitatea articulară, lucrăm toate articulațiile pentru a îmbunătăți calitatea vieții acestor pacienți după operații de extirpare a diverselor tumori.

Chiar dacă pare imposibil sau greu de crezut, evoluția se poate vedea chiar și după prima zi de recuperare. Noi punem deosebit accent pe relația dintre terapeut și pacient. Aici, echipa de recuperare este formată din oameni foarte tineri, care suntem dedicați profesiei noastre, ne sprijinim unii pe alții și ne specializăm continuu. Dincolo de faptul că suntem performanți în recuperare medicală, cunoaștem puțin și psihologie. Reușim să ne pliem pe personalitatea pacienților, reușim să avem un dialog cu fiecare pacient, chiar și cei mai dificili sau care se află în depresie din cauza patologiilor de care suferă.

Reușim să-i motivăm, să le insuflăm speranță, iar pacienții devin mult mai motivați, iar recuperarea devine mai facilă. Cei mai în vârstă ne numesc ”nepoți”, iar la rândul nostru le spunem că sunt bunicii noștri. Îi tratăm ca pe membrii familiei noastre.”

Spitalul Sfântul Sava de Recuperare Medicală, Îngrijiri Paliative și Geriatrie asigură internare în saloane cu 2 sau 3 paturi, în condiții de 4* și servicii medicale de 5*, 24 de ore din 24 și 7 zile din 7. Serviciile oferite sunt: recuperare medicală, recuperare respiratorie, îngrijiri paliative, kinetoterapie, fizioterapie, masaj terapeutic ș.a.

0724.021.090 | 0724.338.881

https://spitalulsfantulsava.ro

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.