Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretul trufelor: miracolul de Crăciun care ne îndulcește inima

Radu Pop
trufe negre

Secretul trufelor: miracolul de Crăciun care ne îndulcește inima

Un miez moale acoperit cu ciocolată si pudrat cu cacao: o trufă este foarte simplă! Și totuși, are acest „je ne sais quoi” care pune plăcerea într-o bomboană și în gură. Cu toții ne trezim cu nasul îngropat în amintirile din copilărie. Și cine nu a furat trufe la adăpostul bradului, cu riscul de a fi deconspirat de urma de cacao și de pudră de pe buzele unui zâmbet pe jumătate vinovat? Trufa, asta e, o bombă care declanșează imediat fericirea, un mic miracol al răsfățului.

Un miracol de Crăciun născut în urmă cu 129 de ani din neglijența unui patiser din Chambéry care nu a reușit să comande suficiente ingrediente. Așadar, s-a descurcat cu ce avea (frișcă, vanilie și cacao), a făcut mici sfere de cremă ganache, le-a scufundat în ciocolată topită și le-a drapat cu cacao pentru a le face mai prezentabile. Ceea ce arată că eroarea și necesitatea duc la inventivitate. De atunci, această prăjitură-bomboană minimalistă a devenit vedetă și a câștigat Sfântul Graal al notorietății internaționale. O firmă de trufe născută în nordul Franței în 1948, Chocmod, care este campion mondial cu Truffettes de France, vinde 3,6 milioane de bucăți pe zi! O mare companie de distribuție care tocmai și-a unit forțele cu MOF Pascal Brunstein pentru a crea trei variante de Truffette de calitate: simple, cu miez de caramel și cu miez de praline.

Deși există varietăți numeroase și sortimente cu coniac, rom, arome de praline, fructe, condimente și alte gusturi mai mult sau mai puțin ademenitoare, pentru artizanul ciocolatier artist Patrick Roger, trufa supremă este și va rămâne originalul. „O trufă de ciocolată este foarte, foarte delicioasă, este carnală. Și până la urmă revenim mereu la origini. Nu este nevoie să reinventezi roata când ai de-a face cu perfecțiunea”, spune el.

Ce definește regina trufelor? „Echilibrul perfect între finețe, senzația de crocant și senzația de mătăsos, plus prospețimea ganache-ului său”.

Tocmai această prospețime caracterizează înghițitura așteptată cu nerăbdare. „Dacă e cu adevărat bună, e imposibil să te opreşti din a gusta iar şi iar...”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.