Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretul unei alimentații sănătoase cu bani puțini

Românii preferă să mănânce rapid, tip fast-food, și de multe ori nu se mai uită la bani. Dacă vei întrebamai multe persoane de ce nu adoptă un stil de viață fără fast-food, vei auzi că un stil de viață sănătos înseamnă timp și bani, ceea ce pare imposibil pentru românul din 2018.

TOTAL GREȘIT! Există și români (numărul lor este în creștere) care adoptă un stil de viață sănătos, dus până la vegan sau raw-vegan.

Cristina Corpaci (jurnalistă) a adoptat stilul vegan din vara lui 2017 și a reușit să se adapteze, de la început, fără probleme.

„Trebuie să ajungi să conștientizezi că tu nu ești cobaiul nimănui, iar corpul tău este sănătos dacă îl alimentezi cu hrană de calitate. Nu este scump să cumperi o nucă de cocos și să obții aproape 1 litru de lapte cu care să te hrănești.”, spune Cristina Corpaci.

De îndată ce ajungi să te cunoști, vei reuși să te controlezi, iar secretul unei alimentații sănătoase constă în self-control.

„Când te cunoști bine, îți dai seama că nu o farfurie de mâncare îți va rezolva o stare de supărare sau furie. Mâncarea îți oferă energie, vitamine, minerale, dar nu companie.”, mai povestește jurnalista.

Foarte multe lumă crede că e scump să duci o viață sănătoasă.

„Este greșit! Aici ține de modul în care ne gospodărim. Bunicii noștri nici nu aveau magazine și trăiau cu o alimentație sănătoasă. Nu spune nimeni că trebuie să ne apucăm de agricultură, dar nu putem să nu ne dăm seama că se face speculă în piață cu produse bio, care în realitate pot fi doar eticheta și prețul ridicat. Eu îmi fac cumpărăturile de la piață și îmi gătesc acasă”, adaugă Corpaci.

Explicațiile pe larg le oferă în cartea “De la carnivor la vegan. Rețete ușor de preparat”, pe care o lansează în cadrul târgului de carte Gaudeamus. Lansarea oficială a cărții semnată de autoarea Cristina Corpaci are loc pe 18 noiembrie, ora 13.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.