Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secția Asistență Religioasă din cadrul MAI a împlinit 20 de ani. Evenimentul a fost marcat de întâlnirea anuală a preoților militari, la Caransebeș

Wikipedia
episcopul lucian caransebes

Secția Asistență Religioasă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) a împlinit 20 de ani. Evenimentul aniversar a fost marcat la întâlnirea anuală a preoților militari care a avut loc marți la Centrul Eparhial din Caransebeș, potrivit basilica.ro.

Mesajul Patriarhului

„Se împlinesc 20 de ani de la înființarea acestei secții, ca o continuare a tradițiilor de cooperare între Biserică și Armata cea iubitoare de Hristos, de-a lungul întregii noastre istorii, în slujba unui popor binecredincios și iubitor de Dumnezeu”, a transmis Patriarhul României prin delegatul prezent la Caransebeș, Pr. Ciprian Ioniță.

Citește și: ALERTĂ Bărbatul audiat de poliție pentru INCENDIEREA unei femei la Ghimpați NU e criminalul

În mesajul citit de părintele Ciprian Ioniță, Consilier Patriarhal din cadrul Sectorului Social Filantropic al Patriarhiei Române, Patriarhul subliniază că preoții din MAI, „deși cu un efectiv numeric minimal, au fost mereu la datorie în arealul geografic și profesional în care își desfășoară activitatea personalul Ministerului”.

„Ne rugăm Mântuitorului Iisus Hristos să vă dăruiască tuturor bucuria faptelor bune, sănătate, curaj și mult spor în activitatea religioasă și patriotică”, a transmis Părintele Patriarh.

Evenimentul a fost deschis cu o slujbă de Te Deum oficiată de Episcopul Lucian în Catedrala din Caransebeș.

Ierarhul s-a rugat apoi pentru toți eroii români, la Crucea Identității Naționale din apropierea catedralei. ©Episcopia Caransebeșului

În Sala de Festivități a Centrului Eparhial, după ce a fost transmis mesajul Patriarhului, a luat cuvântul PS Lucian:

„Ne bucurăm foarte mult că la 20 de ani de asistență religioasă în cadrul MAI, Episcopia Caransebeșului a fost gazda acestei întruniri. Ne-am bucurat să-i cunoaștem pe toți preoții din țara noastră care își desfășoară slujirea și activitatea în structurile acestui Minister. Îi felicităm pe toți participanții și le mulțumim că au ales în acest an Eparhia Caransebeșului”.

„Le dorim mult succes și binecuvântare, ca misiunea pe care o desfășoară să fie una cu multe roade și împliniri. Totodată, le dorim să-și facă slujba deplin și să țină un echilibru între societatea românească din ce în ce mai dezbinată și chemarea Bisericii lui Hristos, care a fost dintotdeauna o chemare la unitate”, a subliniat Episcopeul Caransebeșului.

Întrunirea de marți nu a avut doar caracter aniversar. Au fost prezentate două referate, unul privind „Pastorația familiei în epoca ideologiilor secular umaniste”, iar altul despre „Contribuția bănățenilor la dezvoltarea studiilor teologice în Biserica Ortodoxă Română”. De asemenea, au fost discutate aspecte administrative privind activitatea preoților militari din MAI și s-au stabilit obiective pentru anul 2021.

Mesajul Ministrului de Interne

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a transmis la rândul său un mesaj, prin Col. Alexandru Tobă, adjunct al Jandarmeriei Române:

„Într-o lume în continuă mișcare când reperele sociale sau modelele de comportament par să se schimbe cu repeziciune, toți resimțim necesitatea unor ancore care să ne întoarcă la valorile și principiile ce ne definesc și ne unesc. 20 de ani de asistență religioasă în cadrul unei instituții complexe cu valențe europene, așa cum este MAI, este un exemplu al maturității instituționale, al dorinței de stabilitate și continuitate ca națiune într-o Europă creată și consolidată pe fundamentul creștinismului”, a transmis ministrul.

Secția Asistență Religioasă, dar și toți preoții militari au primit din partea ministrului Marcel Vela, „Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne”. ©Episcopia Caransebeșului

Secția Asistență Religioasă din cadrul MAI își desfășoară activitatea în baza legii nr. 195/2000 care a fost publicată în Monitorul oficial în 13 noiembrie, anul 2000.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.