Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secţia pentru procurori a CSM l-a lăsat cu ochii în soare pe şeful interimar al DNA: Omul lui Kovesi a scăpat de revocare

dna

Secţia pentru procurori a CSM a hotărât în şedinţa de joi, 14 februarie, să aprobe cererea procurorului Gheorghe Popovici de încetare a activităţii la DNA şi continuarea activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea. În aceeaşi şedinţă s-a constat că solicitarea procurorului şef interimar al DNA, Nistor Călin, pentru avizare a revocării lui Gheorghe Popovici din cadrul Direcţiei a rămas fără obiect. Decizia Secţiei a fost luată în ciuda faptului că revocarea era înaintea cerererii de încetare a activităţii pe ordinea de zi a şedinţei.

CITEȘTE ȘI: Experţii în securitate avertizează: Ce rişti dacă îţi iei telefonul mobil cu tine la baie

"Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii constată ca rămasă fără obiect solicitarea procurorului şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de avizare a revocării domnului POPOVICI GHEORGHE din funcţia de procuror la Direcţia Naţionale Anticorupţie, nivel central, în prezent delegat procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţei.

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie – nivel central, a domnului procuror POPOVICI GHEORGHE, începând cu data de 01.03.2019 şi continuarea activităţii acestuia la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea (unitate de parchet de la care provine), începând cu aceeaşi dată.

De asemenea, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât încetarea delegării în funcţia de procuror şef adjunct al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului procuror POPOVICI GHEORGHE, începând cu data de 01.03.2019", se arată în deciziile Secţiei pentru procurori.

CITEȘTE ȘI: ATENŢIE la lipsa de zinc din organism: Care sunt simptomele şi ce boli pot apărea

Procurorul Gheorghe Popovici înaintase cererea de încetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea. Doar că fostul "locotenent" al lui Kovesi, fost şef al Secţiei I din DNA, era lăsat să plece pur şi simplu la alt parchet. Nistor Călin, şeful interimar al DNA, a înaintat Secţiei pentru procurori a CSM propria cerere în ceea ce-l priveşte pe Popovici - o solicitare de aviz pentru revocarea acestuia.

Gheorghe Popovici a cerut, în toamna anului trecut, deci după revocarea lui Kovesi, să îi fie încetată delegarea în fruntea Secţiei I a DNA (Secţia de combatere a corupţiei), după cinci ani în această funcţie. Potrivit sursazilei.ro, în calitate de șef al Secției I, Popovici a coordonat dosare importante, multe dintre acestea soluționate însă cu achitări de răsunet: dosarul în care a fost acuzat Dan Radu Rușanu (achitare), dosarul lui Victor Ponta (achitare), dosarul ANRP, în care a fost achitată fosta șefă a DIICOT Alina Bica. Procurorul a instrumentat şi dosarul în care Antena 3 a fost acuzată de şantaj, în care Dan Voiculescu a fost achitat, însă ginerele acestuia a fost condamnat.

Potrivit g4media.ro, Popovici a fost audiat recent ca martor într-un dosar al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) din cadrul Parchetului General. Alături de Kovesi, Popovici este vizat de SIIJ după ce Alina Bica şi omul de afaceri Horia Simu i-au reclamat pentru abuzuri.

De altfel, pe 31 august 2018, Inspecţia Judiciară anunța că a exercitat acţiunea disciplinară faţă de procurorul Gheorghe Popovici, delegat şef al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA, pentru „exercitarea funcţiei cu rea credinţă sau gravă neglijenţă”. Concret, potrivit IJ, Gheorghe Popovici a semnat adresele prin care se comunica unei părţi dintr-o cauză penală instrumentată de Direcţia Naţională Anticorupţie, contrar adevărului, că faţă de aceasta nu au fost dispuse măsuri de supraveghere tehnică”. În ciuda dovezilor de la dosar, Secţia pentru procurori a CSM a decis să nu-l sancţioneze pe Popovici.

CITEȘTE ȘI: Ce boli poți vindeca în funcție de CANTITATEA de cafea pe care o bei pe zi .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.